• 瀏覽: 29,919
  • 回覆: 115
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-10-16 11:20 AM 發表

美國自己都知,不過佢要攬炒全世界,要全世界為美國埋單

呢樣先係最扑街
所以說美國邪惡唔係屈佢,全球公認事實

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-16 04:34 AM 發表
本周中國統計局公布了內地9月的通脹數據,其中PPI(工業生產者出廠價格指數)按年大升10.7%,但居民消費價格指數(CPI)則維持在低位,僅升0.7%。P

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211015/525706933349388288319278.jpeg/aeysh-sZLyIib3T64QsAVUODNZxBXL53xnIUOcZyFD ...
重有俄。

引用:
原帖由 虎榮 於 2021-10-16 11:19 AM 發表

你堅不明白什麼是貨幣!
咁你講解下之後究竟會點?
或者講下中國究竟想事態係點?
我只係見到中港就唔洗咩大盤旗,已經股樓自爆。自殘經濟金融唔知可以贏左啲乜

美國就係亂9咁印呀,企業唔掂就印啲比佢吊命呀。但美國有科技,有軍事支持。事實就係印錢有效救返經濟金融呀。

證明中國市場調控係有一定成效

引用:
原帖由 東方純情的馬桶 於 2021-10-16 08:16 PM 發表

重有俄。
俄好似仲收美元,只係放清美債

引用:
原帖由 zxcvv 於 2021-10-16 01:26 PM 發表

老美有咩色好貪?
金髮美女~

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-16 04:34 AM 發表
本周中國統計局公布了內地9月的通脹數據,其中PPI(工業生產者出廠價格指數)按年大升10.7%,但居民消費價格指數(CPI)則維持在低位,僅升0.7%。P

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211015/525706933349388288319278.jpeg/aeysh-sZLyIib3T64QsAVUODNZxBXL53xnIUOcZyFD ...
China good job

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-10-16 06:16 AM 發表

美國 CPI 好似升咗 5.1%
咁樣落去,美國人民頂唔頂得住㗎???
咪繼續印銀紙, 加人工, 但又要加息抗通漲喎, 生活起老美真係人都癲

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-10-16 06:16 AM 發表

美國 CPI 好似升咗 5.1%
咁樣落去,美國人民頂唔頂得住㗎???
闗人鳩事

引用:

👍🏼👍🏼

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-10-16 08:35 AM 發表

經濟學離講,錢是等價交換物

所以,錢的價值,在于能換物

一個沒物可換的貨幣就是廢紙

錢有很多,黃金,歐元都是

中國想賺的是“財富”,不是貶值的美元
另一方面你想用賺翻黎佢狂印嘅美元買佢嘅野佢就可以完全封鎖唔比你買到。hypocrite 是也。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]