• 瀏覽: 29,925
  • 回覆: 115
  • 追帖: 2
+5
今次個泡沫太大, 都唔知點收科. 好彩阿爺有準備, 將陰司紙熱錢擋住唔比入.

引用:
原帖由 LWCW 於 2021-10-16 08:12 AM 發表

會?中國有錢都吾賺?又亂吹
玩大停電…想出貨都出唔到喇~

引用:
原帖由 unico 於 2021-10-16 08:44 AM 發表
來緊大年中國人喜氣洋洋,全國脫離貧窮個個豐衣足食老板賺大錢工有錢回家過新年.但新年唔好停電喎
停電係…控制產量咋~

咁樓價就冇得升

引用:
原帖由 zxcvv 於 2021-10-16 09:11 AM 發表
未見通賬啫,陣間又好似笑老美呆丸停電咁。
停電…令產量減少,中國貨可賣更貴!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 16-10-2021 06:16 發表

美國 CPI 好似升咗 5.1%
咁樣落去,美國人民頂唔頂得住㗎???
美國制造,制造業回歸美國

引用:
原帖由 civic11111 於 16-10-2021 06:50 發表

又印錢派街坊囉
啱啱又通過印1.9萬億,唔夠再印

引用:
原帖由 aat168 於 16-10-2021 08:04 發表
可惜有啲夢倫,做緊美金嘅奴隸,日日比錢美國佬洗,重檔佢係英雄!🤭😂
大大聲話"為美國而戰"個隻冚家產踎緊

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-10-16 08:41 AM 發表
中國CPI 太受豬肉價格影響
期內豬肉價格下跌了40%

豬肉價升,跌
是因為非洲豬瘟的因素影響

同中國控制物價,整體通脹形勢沒甚麼關系
豬肉反應的是農產品,吃為天

呢招係未就係成日講個句:養到佢肥肥白白先至劏呀

講完一大輪廢話
事實就係人地物價升,股樓齊升,主要企業盈收都升
自己就係股市大跌,打壓企業盈收下跌

之後就話人地升得好高要爆,事實就人地日日創新高,指數10年已升1倍以上,自己就完全無升過,仲跌左。人地未爆,自己已經爆9晒。
事實就係人地點印點搶,背後都有科技支撐,全世界無得唔用。

引用:
原帖由 LWCW 於 2021-10-16 08:12 AM 發表

會?中國有錢都吾賺?又亂吹
睇下賺幾多啫,賣貴啲同賣少啲都係賺咁多,當然係賣少啲了。

花旗佬想搭個棚比中國踩,替佢埋單,點知失手.

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-16 04:34 AM 發表
本周中國統計局公布了內地9月的通脹數據,其中PPI(工業生產者出廠價格指數)按年大升10.7%,但居民消費價格指數(CPI)則維持在低位,僅升0.7%。P

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211015/525706933349388288319278.jpeg/aeysh-sZLyIib3T64QsAVUODNZxBXL53xnIUOcZyFD ...
你當俄羅斯流既?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]