• 瀏覽: 29,867
  • 回覆: 115
  • 追帖: 2
+5
“共同富裕”的真諦就係,消滅左漂亮國貨幣覇權,全世界都可以共同富裕了😂😂😂

班香港傻嘅咪換美元囉!好彩香港還是跟著中國行,唔係我諗我哋生活都凍過水。

即係美西通漲停不了,好快要「與瘋漲共存」

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-16 04:34 AM 發表
本周中國統計局公布了內地9月的通脹數據,其中PPI(工業生產者出廠價格指數)按年大升10.7%,但居民消費價格指數(CPI)則維持在低位,僅升0.7%。P

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211015/525706933349388288319278.jpeg/aeysh-sZLyIib3T64QsAVUODNZxBXL53xnIUOcZyFD ...
地球上,只有一個中國,拒絕美元,利害了

俄羅斯早就完全棄用美元,另外已有53個國家棄用美元。

老美不斷印錢想轉移國內危機兼割全世界韭菜, 可就是只有中國有力反抗兼向老美輸出通脹!

沒有一個能像中國咁強大的經濟體可以救你老美; 就睇你老美今次會死得多慘!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-10-16 06:16 AM 發表

美國 CPI 好似升咗 5.1%
咁樣落去,美國人民頂唔頂得住㗎???
加埋中國PPI(中國產品出口去美國加價)升左10.7%踩多腳落去,睇你滷味仲死唔死  

引用:
原帖由 civic11111 於 2021-10-16 06:50 AM 發表

又印錢派街坊囉
直接啲老尾全民一人一部印錢機

支持打尾狗,廢尾完

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-10-16 07:26 AM 發表

老尾可以大量印銀紙,但中國唔供貨俾佢,有錢都無用
聽講今年聖誕樹用美鈔做,改左名搖錢樹,利害了,美國

可惜有啲夢倫,做緊美金嘅奴隸,日日比錢美國佬洗,重檔佢係英雄!🤭😂

引用:
原帖由 starr 於 2021-10-16 07:52 AM 發表
即係美西通漲停不了,好快要「與瘋漲共存」
無限印既必然後果吧

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2021-10-16 07:52 AM 發表

地球上,只有一個中國,拒絕美元,利害了

俄羅斯早就完全棄用美元,另外已有53個國家棄用美元。
文宣係咁玩吧,最緊要美粉嬲嬲豬

引用:
原帖由 超級委屈的手背 於 2021-10-16 07:54 AM 發表

直接啲老尾全民一人一部印錢機
傳聞美國白人家庭都有印鈔機,黑人黃人冇份,遲早顏色內戰

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-10-16 07:26 AM 發表

老尾可以大量印銀紙,但中國唔供貨俾佢,有錢都無用
會?中國有錢都吾賺?又亂吹

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-16 04:34 AM 發表
本周中國統計局公布了內地9月的通脹數據,其中PPI(工業生產者出廠價格指數)按年大升10.7%,但居民消費價格指數(CPI)則維持在低位,僅升0.7%。P

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211015/525706933349388288319278.jpeg/aeysh-sZLyIib3T64QsAVUODNZxBXL53xnIUOcZyFD ...
支持祖國。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]