• 瀏覽: 21,152
  • 回覆: 124
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-16 01:24 AM 發表

搬去美國?
如果真係 Made in USA,有幾多窮美國人買得起?
Made in USA by 美國窮人, 回歸黑奴時代也是可以的!

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-16 10:53 AM 發表

咁點解美國用左廿年運左大量軍備俾塔利班既?仲唔係負責做大型運輸?
政府不會與民爭利
有鑊是不能讓政府上身的

美國人衰L到連聖誕樹都生產唔到

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2021-10-16 05:42 PM 發表

Made in USA by 美國窮人, 回歸黑奴時代也是可以的!
全美國最平既工人係獄中。

川建國功不可沒
埋左幾十個地雷等拜山
中央應該考慮喺中山比個別墅佢退休

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-16 12:09 AM 發表
美國人買唔到聖誕樹既,就叫拜登取消聖誕吧。
行政命令

引用:
原帖由 Samam 於 2021-10-16 09:50 AM 發表

呆灣菜臭婆仲唔快d送d樹俾佢個契哥過聖誕喎😁
台灣聖誕樹唔多。
免費送鳳梨!
以後美國人過聖誕裝飾鳳梨!
😂

英美咁多航母戰艦在附近,用來運聖誕樹岩晒!

美國大把樹,自己去斬吧,
不過D人連行多幾步路邊喘氣。

引用:
原帖由 ken-man 於 2021-10-16 02:25 AM 發表
美國佬家庭用真聖誕樹裝飾。
寫呢D新聞嘅人連美國都未看過。
用真樹唔係問題,
過年之後如何處理才是問題,
樹木這東西不可以掉入垃圾箱,
政府罰到你PK。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-16 00:08 發表
美國市場上絕大部分的聖誕樹都是中國製造,其中浙江義烏是全國最大的聖誕用禮品生產、出口基地。惟據內地傳媒報道,今年很多美國家庭可能要「共享」

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211015/525692665174429696603294.jpeg/S_Tam5MfNyY4rCtQSkBB06VBu5UcRvyy3I4ogdyOKIE?v=w1280r16_9
之前仲有啲黃人嘅fd 實牙實齒話係中國hold住哂啲櫃做武器喎,實情原來係調返轉先岩

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-16 10:53 AM 發表

咁點解美國用左廿年運左大量軍備俾塔利班既?仲唔係負責做大型運輸?
因為這由凱申物流(阿富汗)有限公司主持,凱申物流成立於1911年,在1947年快速增長,為解放軍源源不絕提供裝備

乜都炒  我條底褲都 炒貴左10倍

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-10-16 10:55 PM 發表

用真樹唔係問題,
過年之後如何處理才是問題,
樹木這東西不可以掉入垃圾箱,
政府罰到你PK。
當柴燒

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-10-16 07:32 AM 發表

老尾可大量砍真樹代替膠樹,唔駛依賴入口,又可增加就業。
例如mr. beam
https://youtu.be/L2UCRNldC3s?t=637

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]