• 瀏覽: 14,457
  • 回覆: 124
  • 追帖: 1
+8
本主題由 錦衣夜行 於 2021-10-16 02:15 AM 使用 提升卡 道具
美國開間膠花廠、全民黐膠花振興美國經濟、一舉兩得

海運貨櫃箱炒貴, 邊個買野都會貴

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-16 06:59 AM 發表

美國食物係多到出口
咪又係雞

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-16 12:08 AM 發表
美國市場上絕大部分的聖誕樹都是中國製造,其中浙江義烏是全國最大的聖誕用禮品生產、出口基地。惟據內地傳媒報道,今年很多美國家庭可能要「共享」

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211015/525692665174429696603294.jpeg/S_Tam5MfNyY4rCtQSkBB06VBu5UcRvyy3I4ogdyOKIE?v=w1280r16_9
老尾可大量砍真樹代替膠樹,唔駛依賴入口,又可增加就業。

運費高昇不斷為你老美通脤鼓氣; 雙位數字通脹等著你...快Ld脹爆佢!

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-16 05:10 AM 發表

#12 果幅圖係Walmart 官網,寫明Christmas tree。唔通Walmart 俾大陸人買起左?
Walmart 識條 L 咩!
梗係@ken-man 先係美國通啦

性誕樹
將成棵樹斬落嚟擺幾日嗰d

英狗就精喇,
開架潛水母艦過嚟,
到處乞求些日用品帶回去,
足夠水兵備用兩三個月,
最主要係不用花錢, 而且運費亦可慳番!

咁仲好啦,生產少D,慳電。

斬真樹囉

引用:
原帖由 celica9204 於 2021-10-16 05:54 AM 發表

相信你未去過美加,用真樹既家庭10% 都冇
住喺山區,去森林 hunting 嗰 d 就用真樹

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-16 01:24 AM 發表

搬去美國?
如果真係 Made in USA,有幾多窮美國人買得起?
搬去黑西哥或者巴西

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-10-16 07:32 AM 發表

老尾可大量砍真樹代替膠樹,唔駛依賴入口,又可增加就業。
美狗成日要人環保,又 FSC, 
佢砍樹又唔會屌自己
正契弟

鹿死誰手呢?

附件

Screenshot_20211016-083850_Chrome.jpg(281.27 KB)

2021-10-16 08:39 AM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]