• 瀏覽: 30,433
  • 回覆: 261
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 男E 於 2021-10-15 11:41 PM 發表

港大早前要求已解散的支聯會移走由丹麥雕塑家高志活製作的「國殤之柱」,高志活向傳媒轉載該國外交大臣科弗德(Jeppe
Kofod)發表的聲明,指丹麥政府雖無權決定其他國家的大學選擇展示甚麼藝術品,但自己必須對世界上其他地方的言論自由及藝術自由警惕,表示已向北京當局反映意見。

科弗德的聲明表示,自己長久以來都對香港形勢的發展嚴重關注,並已向北京當局反映意見,強調和平地以言論及其他方式的表達自由 ...
咪放係丹麥外長屋企囉

而家香港好似比人強姦緊仲要比人問舒唔舒服咁 

你碌柱放左20幾年都唔比租!打9爛佢啦

柱要帶走,人也可以帶走

引用:
原帖由 男E 於 2021-10-15 11:41 PM 發表

港大早前要求已解散的支聯會移走由丹麥雕塑家高志活製作的「國殤之柱」,高志活向傳媒轉載該國外交大臣科弗德(Jeppe
Kofod)發表的聲明,指丹麥政府雖無權決定其他國家的大學選擇展示甚麼藝術品,但自己必須對世界上其他地方的言論自由及藝術自由警惕,表示已向北京當局反映意見。

科弗德的聲明表示,自己長久以來都對香港形勢的發展嚴重關注,並已向北京當局反映意見,強調和平地以言論及其他方式的表達自由 ...
咁呀,送比丹麥皇室囉

垃圾白皮豬快收柱

運反去丹麥囉!擺係香港托咩;

再唔移走,港大收條丹麥柒頭十億日租場地費。條丹麥柒頭在中國土地濫霸珍貴土地資源,香港人要齊心趕佢走。

引用:

奉旨要比你放係度?咩道理?

北京先唔得閒理佢。

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-10-16 07:01 AM 發表

國殤  是指那個? 如果指架係香港國 咁就好大問題  分例國家罪  吾係你話藝術就藝術架 !至於言論自由不包括  煽動及詐騸
為咗黨為左國。你快啲報國安拉人

呢單野關丹麥佬咩事叫佢出少句聲當幫忙

引用:
原帖由 xx1233xx 於 2021-10-15 11:58 PM 發表
去到外交層面阿爺就同你玩大佢
曲奇佬真係on99,同香港玩下嘴炮見好就收咪幾好
佢哋真係on9

丹麥呢啲真係垃圾國家,啲所謂選舉官員自己國家嘅問題吾去搞,就識得出嚟抽中國水~

呢條曲奇佬遲遲未來港收番碌嘢
唔通佢想成世做柱男

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]