• 瀏覽: 30,744
  • 回覆: 261
  • 追帖: 1
+3
要求港大立即拆除棄置該垃圾

引用:
原帖由 CS601P 於 2021-10-16 12:23 AM 發表
".....高志活向傳媒轉載該國外交大臣科弗德(Jeppe
Kofod)發表的聲明,指丹麥政府雖無權決定其他國家的大學選擇展示甚麼藝術品,但自己必須對世界上其他地方的言論自由及藝術自由警惕,表示已向北京當局反映意見..."

西人高露佐底啦,
根本條西人跟支聯會扯貓尾,一直想把件事炒到國際層面..
而家肯定是丹麥政府不願出錢比條友運走支柱啦...
其實佢好似系話佢只系按本子辦事, 而且系違心辦事一樣。
曲奇佬, 新年唔L買藍罐, 罷買藍罐

引用:
原帖由 ax7ax 於 2021-10-15 11:50 PM 發表
關你咩事呀,丹麥佬
總之問佢攞番啲場地收租費~

聽講丹麥幾年前幫美國竊聽其他歐洲國家,丹麥佬學人講人權?

丹麥咁掛住碌嘢,仲唔快啲運返佢哋本國?

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 16-10-2021 01:42 AM 發表
丹麥咁掛住碌嘢,仲唔快啲運返佢哋本國?
===========
運費吾少錢架...
西人高得把口,一定吾會出運費啦..
而且西人高話到條柱值幾千萬,
飛機公司就算肯托運都要他們買足保險...
丹麥又點會無啦啦花大筆錢來運支柱回國..

藝術品應該是有美感,碌嘢太醜樣,侮辱左「藝術」

丹麥不是好東西!

件垃圾仲未銷毀送堆填區?等咩?

咁鐘意咪運返光雞國,放喺你地議會前面果度囉,取代咗你地個爛鬼銅像佢。

丹麥施壓,北京大L穫

北京真係冇你丹麥外長咁L得閒,呢壇野係香港民事法律糾紛,你曲奇佬有咩去搵阿涼瓜傑幫手打官司喇!

"Who the hell are you?"

引用:
原帖由 男E 於 2021-10-15 11:41 PM 發表

港大早前要求已解散的支聯會移走由丹麥雕塑家高志活製作的「國殤之柱」,高志活向傳媒轉載該國外交大臣科弗德(Jeppe
Kofod)發表的聲明,指丹麥政府雖無權決定其他國家的大學選擇展示甚麼藝術品,但自己必須對世界上其他地方的言論自由及藝術自由警惕,表示已向北京當局反映意見。

科弗德的聲明表示,自己長久以來都對香港形勢的發展嚴重關注,並已向北京當局反映意見,強調和平地以言論及其他方式的表達自由 ...
拎去丹麥擺囉

引用:
原帖由 男E 於 2021-10-15 11:41 PM 發表

港大早前要求已解散的支聯會移走由丹麥雕塑家高志活製作的「國殤之柱」,高志活向傳媒轉載該國外交大臣科弗德(Jeppe
Kofod)發表的聲明,指丹麥政府雖無權決定其他國家的大學選擇展示甚麼藝術品,但自己必須對世界上其他地方的言論自由及藝術自由警惕,表示已向北京當局反映意見。

科弗德的聲明表示,自己長久以來都對香港形勢的發展嚴重關注,並已向北京當局反映意見,強調和平地以言論及其他方式的表達自由 ...
我由今日開始唔買任何丹麥嘅產品

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]