• 瀏覽: 53,281
  • 回覆: 414
  • 追帖: 1
+14
引用:
原帖由 孤獨的晴朗 於 2021-10-17 09:46 AM 發表
有自由嘅空氣已經可以當飯食千萬不要死返香港🇭🇰
一到65歲,可以返香港取回 mpf 嗎??

原來亦唔可以返香港,真係好可憐呀

人一有妄想受迫害症,人生走上崎嶇路!🤣🤣

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-10-15 09:47 PM 發表
個個都話移民,唔通個個都有能力移民咩?由英國駐港總領事館前情報人員、被揭喺深圳嫖娼被拘後赴英嘅鄭文傑創辦嘅「英國港僑協會」,日前發表所謂「新來英港人工作和就業」網上調研報告話,只有約三成半人有全職、兼職或自僱工作;逾四成半人失業或搵緊工;去英國前,呢班受訪者最多人從事財務或保險業、資訊與通訊業同埋教育行業,但移民後佢哋最多人從事頭三位嘅行業就變成運輸及倉儲業,專業、科學和技術業,同埋住宿及飲食業, ...
唔好講事實得唔得😆😆同佢地講去到英國好自由,攬炒英國,刻不容援,一於大三擺。光復英國😎😎

引用:
原帖由 ep905 於 2021-10-17 09:35 AM 發表

大英帝國糸民主自由嘅國家,應該有ptgf 尼種職業的,我覺得解決生活都無乜問題
香港沒有 ptgf 呢種職業嗎?

若果香港有 ptgf,是否違反國安法

佢地嘅專業係: 鳩吹「比美好將來你」、鳩吹「幫你擋子彈」、蒙面「光明正大」、 大學內「扒扒走」、太子站「哭靈人」

引用:
原帖由 沙漠默默的幻象 於 2021-10-17 10:02 AM 發表
佢地嘅專業係: 鳩吹「比美好將來你」、鳩吹「幫你擋子彈」、蒙面「光明正大」、 大學內「扒扒走」、太子站「哭靈人」
當然投放在黃土之源更加有美好將來:
無預報式停電,可回歸大自然
共同富裕、第三次財產分配,願意割韭菜
每日打機一個鐘,遠離精神鴉片
居住鄭州,有免費泳池練習游水

你小擔心啦、個班死窮西曱甴🪳、一早已經攞走.啦、為咗可以呼吸自由空氣、死都要死在外面、千萬不要臨老先死返來攞中國特區著數

揸鑊鏟門檻低啲

引用:
原帖由 domug 於 2021-10-17 08:23 發表
點解英國唔承認他們的資歷。
是太假,還是太弱。
保護主義,全世界都係咁

英國人自己唔做司機,一定有原因,完全唔講。

引用:
原帖由 寒冬委屈的白襪 於 2021-10-17 10:37 發表
英國人自己唔做司機,一定有原因,完全唔講。
呢啲工種通常都係東歐佬做,脫歐後東歐佬沒work permit 咪留番俾新移民

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-10-17 10:43 AM 發表

呢啲工種通常都係東歐佬做,脫歐後東歐佬沒work permit 咪留番俾新移民
似香港食肆洗碗,永遠係請唔到人。

攞住千萬過去退休就差唔多啦。40萬一年都冇就用晒啦,bye

六年後攞埋英國身份證到時攞埋所有福利到時先至贏家總之你六年未夠錢生活就ok

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]