• 瀏覽: 22,140
  • 回覆: 137
+6
引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-15 06:01 PM 發表
所以,唔知怎解得來的魷魚,我都未敢睇住
如果成年人唔怕睇,主要係講人性一面。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-10-15 07:16 PM 發表

大陸有得睇
第時攪到大陸人捉泡菜佬,逼玩這個,佢就知死!

引用:
原帖由 lctj9 於 2021-10-15 06:19 PM 發表
魷魚有邊段係周圍打人?
魷魚有隨機攻擊行人嘅劇情咩?硬輪膠!

佢哋其實模仿邊一集情節?
乜都拉埋嚟講!

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-10-15 10:32 PM 發表

以後聚賭,非禮強姦,打劫,隻抽,乜嘢都話受套劇影響

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2021-10-15 11:38 PM 發表

以後聚賭,非禮強姦,打劫,隻抽,乜嘢都話受套劇影響
還有穿綠色運動衫,都是受魷魚影響,死味

魷魚, 我未睇, (因為剛剛才捱完4饑餓遊戲
, 但發現主角們, 原來黑暴一樣, 只係被利用來給政治人物奪權的工具而已, 無意義的)

但魷魚...佢將小朋友的童年遊戲污衊, 其實係不可認同

引用:
原帖由 lctj9 於 2021-10-15 06:19 PM 發表
魷魚有邊段係周圍打人?
其中一段,熄燈後走去殺死其他參賽者,先下手為強.....

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-10-15 06:25 PM 發表
<魷魚遊戲> .... 劇情有   隨機攻擊行人 ?

隨機攻擊行人  個套 叫  <國定殺戮日> 呀

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-10-15 10:32 PM 發表

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2021-10-15 11:36 PM 發表
佢哋其實模仿邊一集情節?
乜都拉埋嚟講!

點解唔攻擊泰國政府?

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-10-16 12:11 AM 發表

咁都算有關? 咁所有打鬥殺人都關魷魚事了

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-15 05:34 PM 發表
近期韓國影集《魷魚遊戲》風靡全球,劇中從穿搭到遊戲都掀起一陣熱潮,不過由於劇中充滿各種暴力場面,也引發各國政府擔心有模仿效應,不料泰國如今真的傳出有一群青少年在夜裏持武器隨機攻擊行人,警方循線逮人後,嫌犯也坦承是看了《魷魚遊戲》後動念模仿。根據《Kapook》報道,泰國清邁8日凌晨發生一宗暴力事件,有民眾表示在前往親戚家的路上,突然遭到20多輛機車包圍,隨即大約30個身穿帽T的青少年,手持棒球棍上 ...
咁能似香港2019年
成班黑衣周圍私了

入面邊有隨機攻擊呢啲情節有冇睇過㗎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]