• 瀏覽: 7,058
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
有時唔好怪香港人比大陸人搶哂資源

香港人做野只顧自己,又以為自己好叻,又唔識尊重人。尤其好多年輕人更加無禮貌,好多香港人比少少錢當自己皇帝,然後鬼死咁刻薄!

講真,呢場運動幾多偽黃店抽水,有幾多港人肯為守護香港而犧牲

大陸藍屍佢地識忍辱負重,又夠齊心同努力!香港人唔好怪比大陸人搶資源

政府培養一個大學生
要用100萬成本
政府培養一個醫生
要用300萬成本
佢地賺夠就移民
一樣是忘恩負義

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-10-15 04:01 PM 發表
政府培養一個大學生
要用100萬成本
政府培養一個醫生
要用300萬成本
佢地賺夠就移民
一樣是忘恩負義
又咁講,香港地大學畢業生 都失業,何來賺夠?香港的確無生存空間甚至發展比年輕人

其實乜嘢叫搶資源? 舖頭D貨物要嚟賣嘅。

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-10-16 07:42 AM 發表
其實乜嘢叫搶資源? 舖頭D貨物要嚟賣嘅。
新來港既,未住滿七年就可申請公屋,同港人爭上車

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-10-15 04:01 PM 發表
政府培養一個大學生
要用100萬成本
政府培養一個醫生
要用300萬成本
佢地賺夠就移民
一樣是忘恩負義
正苦點培養?佢只負責借loan 佢地畢業都要還嫁

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-16 04:48 AM 發表

又咁講,香港地大學畢業生 都失業,何來賺夠?香港的確無生存空間甚至發展比年輕人
失業 唔諗下佢哋點解失業 思想偏激 違法達義 自己爭取嘅嘢 強迫他人共同爭取 周圍破壞 你做老闆 會唔會請啲攬炒嘅人呀 今次係有機會同公司攬炒喎 我做老闆打死都唔請

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-16 10:09 AM 發表

正苦點培養?佢只負責借loan 佢地畢業都要還嫁
院校課程2019-2020年度學費($HKD) *^
香港城市大學所有學士學位課程$42,100
所有副學士學位課程$31,575
香港浸會大學所有學士學位課程$42,100
香港嶺南大學所有學士學位課程$42,100
香港中文大學所有學士學位課程$42,100
香港教育大學所有學士學位課程$42,100
所有高級文憑課程$15,040
香港理工大學所有學士學位課程$42,100
所有高級文憑課程$31,575
香港科技大學所有學士學位課程$42,100
香港大學所有學士學位課程$42,100

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-16 04:48 AM 發表

吓,你失憶呀!咁快唔記得左你地攪炒嘅要求啦,點解你地話變臉就變架!

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-16 10:08 AM 發表

多謝公民黨為民爭取囉。

引用:

咁去左【BNO祖國】既香港大學畢業生,發展又如何呢?

引用:
原帖由 coraleung930 於 2021-10-16 10:08 AM 發表

香港年輕人就太多你咁既ON9仔,先會比人"搶"

香港申請公屋要一半家庭要住滿7年,而香港人起過50%人口住公屋,我想出來搞事既黃屍年輕人超過70成住公屋

大陸人無比搶香港資源,是大陸人生既香港無腦年輕人被洗腦阻住政府施政,資源運用低下

十幾二十年來,邊能個阻政府搵地起樓,你班無腦黃屍同年輕人最落力囉

而仲要樓價貴,主要原因是美國無限QE,但你班無腦黃屍比人割完仲有跪拜美國主子

你地咁能ON9,人地駛同你地"搶", 你地根本無資格同人爭

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-10-16 12:28 PM 發表

香港年輕人就太多你咁既ON9仔,先會比人"搶"

香港申請公屋要一半家庭要住滿7年,而香港人起過50%人口住公屋,我想出來搞事既黃屍年輕人超過70成住公屋

大陸人無比搶香港資源,是大陸人生既香港無腦年輕人被洗腦阻住政府施政,資源運用低下

十幾二十年來,邊能個阻政府搵地起樓,你班無腦黃屍同年輕人最落力囉

而仲要樓價貴,主要原因是美國無限QE,但你班無腦黃屍比人割完仲有跪拜美 ...
香港年輕人唔係on 9 ,  係唔夠奸!有d 年輕人係唔抵幫,  又自視過高 唔肯捱! 大陸果班年輕人肯捱肯博

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-10-16 11:04 AM 發表

院校課程2019-2020年度學費($HKD) *^香港城市大學所有學士學位課程$42,100所有副學士學位課程$31,575香港浸會大學所有學士學位課程$42,100香港嶺南大學所有學士學位課程$42,100香港中文大學所有學士學位課程$42,100香港教育大學所有學士學位課程$42,100所有高級文憑課程$15,040香港理工大學所有學士學位課程$42,100所有高級文憑課程$31,575 ...
每個本地大學生每年政府都資助約10萬元學費,才可以4萬蚊一年讀大學

更加唔好講由幼稚園至高中的15年免費教育,每個學生政府共資助幾多錢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]