• 瀏覽: 3,991
  • 回覆: 35
(星島日報報道)的士司機遭割頸死亡,案件引來各界關注,全國政協副主席梁振英前日透過社交媒體公布,其「803基金」懸紅三十萬元,希望有目擊者或...

唔怪之得個外藉女教師咁搏啦!? 原來有30萬花紅
一般香港人寧願走快d都唔肯冒呢d險! 既怕危險又怕捉錯人被人鬧
所以一般通揖犯多數都係靠線人

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2262599/即時-港聞-803基金懸紅-醒目女-料獲30萬

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-15 10:19 AM 發表
(星島日報報道)的士司機遭割頸死亡,案件引來各界關注,全國政協副主席梁振英前日透過社交媒體公布,其「803基金」懸紅三十萬元,希望有目擊者或...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20211015/_2021101504402747509.jpg

...
唔好俾我睇死,鬼婆懶清高,佢一定會話捐晒呢30萬去慈善機構

而且住得南丫島既鬼都有D錢,識享受生活,對錢銀睇得好開

好多人都憎689[除了犯民以外], 但係689嘅言論有見地又真係肯出力為香港做嘢!
689比777真係好好多  

好似話只係部分懸紅詐喎

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-15 10:22 AM 發表

清唔清高係佢個人嘅事, 因為佢捉到危險重犯係好事, 要多謝佢

豪爽

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-10-15 10:24 AM 發表
好似話只係部分懸紅詐喎
由全國政協副主席、前行政長官梁振英發起的《803基金》早前曾在Facebook發帖文,表示會懸紅30萬元,以協助緝兇。Tracy 事後被問到有否跟基金聯絡,她表示曾致電基金熱線,留下留言。今早,她接獲基金回電,指有鑑於特殊情況,她將會獲得部分懸紅。

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-15 10:22 AM 發表

錢俾咗佢,點用係佢嘅自由
香港村特別古怪,捐又會話扮清高,唔捐一樣有嘢講
香港大把外國人都唔係特別有錢,特別係後生嘅
我都識兩個本來嚟旅行,結果揾工做英文教書
住新界,住離島,一來較平,二來較少人煙,接近多啲家鄉生活環境
不過佢都真係好有膽,見到之後仲買啤酒畀個疑犯留住等警察到
雖然好可能係警察要求,但個犯無人性,來回揾佢分分鐘起疑心
唔係人人敢做,尼啲獎金抵佢攞

佢應得的,    可能放出來會報仇有風險.

引用:
原帖由 D9L 於 2021-10-15 02:35 PM 發表

由全國政協副主席、前行政長官梁振英發起的《803基金》早前曾在Facebook發帖文,表示會懸紅30萬元,以協助緝兇。Tracy 事後被問到有否跟基金聯絡,她表示曾致電基金熱線,留下留言。今早,她接獲基金回電,指有鑑於特殊情況,她將會獲得部分懸紅。

可能多過一個人報案, 所以要分d比其他報案者。

引用:
原帖由 D9L 於 2021-10-15 02:35 PM 發表

"她將會獲得部分懸紅"
可能有人報過料話知道佢有朋友喺南丫島
幫咗警方縮窄可能範圍正確線索,要分啲

疑凶家人提供近照已經有得分紅啦🤣

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-15 10:19 AM 發表

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20211015/_2021101504402747509.jpg

...
如果佢唔係入左南Y島, 而係去左深水埗, 應該無人認得佢, 因為鬼婆認鬼仔, 容易好多

其實我之前已經估到兇手可能厘埋係離島,正準備報料時就新聞報導已捉到,唔知我可唔可以分到幾舊水奬勵

下次報話佢在地球某一地方,可能都分到一蚊

主題標籤 #梁振英
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]