• 瀏覽: 18,342
  • 回覆: 151
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-10-15 02:38 PM 發表

即係咁,D錢點解益晒新移民唔益我

D人就係唔妥
你一樣有政府福利可享,只係你未到真正需要而已。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-10-15 12:58 發表

台灣有錢買高價過期軍火掏空庫房……無錢改善民生
呆灣咩都唔要...只要民主

浪費幾十年時間及金錢,換來殘舊不堪的台灣!

台灣曱甴

引用:
原帖由 stormy10 於 15-10-2021 14:46 發表

你一樣有政府福利可享,只係你未到真正需要而已。
所以要立法強逼同埋check資產

https://youtu.be/RpZmHrgNlSo
啱啱見閃過災難嘅住戶解説(由節目開始起)。。。祇能講係綠黨長年執政下纍積嘅問題!

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-10-15 03:34 PM 發表

當然有仲好有效,唔信可以身示法。

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021/10/15 15:34 發表

港府應該借喱個事件為警戒,即刻成立應對小組,查港島劏房老建築嘅防火設備。。。唔好再讓幾年前旅社火觸災難再次發生!

搵到了,搵到兇手了 唔關市長事了

引用:
原帖由 estateman 於 2021-10-15 12:17 PM 發表

台灣省犯刑青用$可以甩身㗎
所以yC一直夢想去
好多罪都可以錢代刑,即是有錢人可以犯法,窮人就要坐監

引用:
原帖由 Ed.YEUNG 於 15-10-2021 15:42 發表

港府應該借喱個事件為警戒,即刻成立應對小組,查港島劏房老建築嘅防火設備。。。唔好再讓幾年前旅社火觸災難再次發生!
我#6已經講過

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-10-15 03:50 PM 發表
搵到了,搵到兇手了 唔關市長事了
係咪又賴國民黨或韓國瑜呀??

好多都係比煙焗死的!
點解仲咁多人食煙?
一路好走🙏

引用:
原帖由 ginppl 於 2021-10-15 12:33 PM 發表
壇香很多人都點。 怎證明是源頭?煙頭、煤氣爐、電器點解唔係?
當然要查清楚起因,但這一堆起源都是次要,如果大廈做好防火措施,政府有足夠監管,這些火源都不足以讓成大災,現在當局似乎在用追查火源做焦點轉移視線,不理會小火變大災的背後原因,這樣的災禍相信難以壓止

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]