• 瀏覽: 24,109
  • 回覆: 198
+12
還要考國安法!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 叫我蟑螂 於 2021-10-15 08:50 AM 發表
小心站入面有武肺病毒
師兄你小心自己會否感染美英印嘅變種新冠好啲。 目前中國香港只有輸入美英印肺炎咋...

引用:
原帖由 子時自信的救星 於 2021-10-15 09:31 發表
想人地進入你,首先有冇人想進入先?
吾入無所謂,中國吾會有損失!
其他國家如有料有錢可以自己建個太空站

下一步,巡天空間望遠鏡射上太空。

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-10-15 03:41 AM 發表
中國載人航天工程新聞發言人、中國載人航天工程辦公室副主任林西強14日在神舟十三號載人飛行任務新聞發布會上表示,歡迎其他國家的航天員進入中國空間站,展開國際合作。
據新華社報道,林西強表示,載人航天探索是人類共同的事業,離不開世界各國的通力合作。載人航天領域的國際合作,是打造人類命運共同體的重要組成部分。中國載人航天工程辦公室始終堅持和平利用、平等互利、共同發展的原則,與俄羅斯、德國、法國、意大利、 ...
廢事啦,又比人話外國人干預中國內政啦

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-10-15 06:05 AM 發表
好快老美又話"中文"危害美國國家安全
may be 到時唔係危害國家,可能係地球,月球安全

引用:
原帖由 momo1234 於 2021-10-15 09:48 AM 發表

唔叫大胸站嗱?
家陣講緊語言流通度呀天材
大和太你識分, 材和才你不識分, 真係五十步笑一百步!

又把龍門由發明搬去流通度!    中國的太空站剛起步, 你攞一個老到準備報廢的太空站來比流通度?!   你會跟一個嬰兒比食飯誰多嗎?

引用:
原帖由 momo1234 於 2021-10-15 08:09 AM 發表

太同大都唔識分你同我講野?
太空站同衛星係中國發明?錢學森係中國學空氣動力學?
鬼佬冇收錢學森學費,學完唔可以攞返國家學以致用,死曱甴

現在世界流行學好中文上太空🤔🤔

白皮豬🐷話:講普通話不合乎國際規則喔。

引用:
原帖由 momo1234 於 2021-10-15 06:21 發表

上至天文下至機工既術語名詞,要同雞腸流通度分庭抗禮仲有排走
宜家時代吾係要就英文行!係英文跟中文行!租用太空站仲以人民幣交易!

中國載人航天工程辦公室始終堅持和平利用、平等互利、共同發展的原則,與俄羅斯、德國、法國、意大利、巴基斯坦等國家的航天機構,以及聯合國外空司、歐空局等航天組織簽署了合作框架協議,開展了多種形式的合作與交流。

冇老尾份??

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-10-15 09:32 AM 發表

唔應該同美國進行合作。美國立法禁止同中國進行太空合作,中國應該禮尚往來
佢已經是鎖死自己

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]