• 瀏覽: 24,101
  • 回覆: 198
+12
引用:
原帖由 叫我蟑螂 於 2021-10-15 08:50 AM 發表
小心站入面有武肺病毒
小心美畜英狗傳播美肺就真!

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-15 08:15 AM 發表

手機打字出錯字都可以令你咁興奮嘅!
黃人就係鍾意捉住一樣小錯誤,講撚到天荒地老dklm

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-10-15 08:28 AM 發表
中國呢招都毒囉! 要進入中國空間站嘅外籍宇航員要聽說讀寫中文, 主要目的系要將中文推向國際市場, 展示中文不單古老但也有先進的一面就好像中國一樣。 以後中文將更頻繁出現系世界太空科技中。 呢招將中文推向國際市場成為主流語言的重要一環。 
順便檢查埋有冇間諜

唔使客氣,恥與為伍

老美不嬲自私,上月球拿完野回地球不分享,但見中國去完就叫人地分享都不知道佢地係未真係去過月球

太空站設備價錢全部千萬,億億聲,若只是學中文免費入大把人去,要收費入就無乜人有本事去了!

恐怖分子美國佬無份上

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-10-15 08:24 發表
令我想起早十幾廿年前,網上流傳一個外國機場控制塔同中國機師嘅一啲對話錄音。
笑中國機師英文爛,聽唔明機場控制塔指示。
影響航班升降安全。
到今日,輪到外國人聽地面控制塔中文指示。
風水輪流轉,世界冇一樣野可以永恆!

小心尾角又捉人質(系北京違例泊車犯咗尾角法等等...), 要求交出太空站調查仲好啦.

引用:
原帖由 911usa 於 2021-10-15 09:12 AM 發表

風水輪流轉,世界冇一樣野可以永恆!
變幻原是永恆

引用:
原帖由 雨中回收的朋友 於 2021-10-15 09:07 AM 發表
老美不嬲自私,上月球拿完野回地球不分享,但見中國去完就叫人地分享都不知道佢地係未真係去過月球
老尾唔係唔想同人分享,係唔容許。俾人一驗發覺舊野同地球土地成分毫無分別,你叫老尾點解畫。

強制勞動學中文了

語言係代表國力的一個重要因素

想人地進入你,首先有冇人想進入先?

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-10-15 03:41 AM 發表
中國載人航天工程新聞發言人、中國載人航天工程辦公室副主任林西強14日在神舟十三號載人飛行任務新聞發布會上表示,歡迎其他國家的航天員進入中國空間站,展開國際合作。
據新華社報道,林西強表示,載人航天探索是人類共同的事業,離不開世界各國的通力合作。載人航天領域的國際合作,是打造人類命運共同體的重要組成部分。中國載人航天工程辦公室始終堅持和平利用、平等互利、共同發展的原則,與俄羅斯、德國、法國、意大利、 ...
唔應該同美國進行合作。美國立法禁止同中國進行太空合作,中國應該禮尚往來

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]