• 瀏覽: 13,184
  • 回覆: 100
+4
引用:
原帖由 隔夜冰凍的手袋 於 2021/10/15 09:36 發表

又係毒果?
未摺嗎?
下台?
火警關官員咩事呢??

成9日曱甴上腦?????
高雄自冥盡黨綠營管理以嚟,越變越老,越殘,越窮.
超過40年嘅老建築唔拆,卻做內部改造,引入香港劏房構思,硬塞低收入層級住民繼續榨錢... 咁樣嘅冥盡黨政府官員唔應該扯落座?
雖然國民黨韓國瑜兩年前有幸大勝成爲高雄市長,但係台灣中央政府對高雄嘅年輔助預算卻卡卡卡...
又對韓國瑜市政團隊釘釘釘... 做麽事都需要錢嘎大佬... 只要冥盡綠蒼蠅"國家隊"唔醒目,唔合作,高雄人民會永遠抬唔起頭嘎!

引用:
原帖由 sobel123 於 2021-10-15 09:02 AM 發表

邊L度有領袖要人民唔准打有效疫苗,仲要唔準偷打要輪地位身份。仲要迫人民打一隻未試完嘅但其自己有股票嘅呢! 天滅宗龔就無發生,天滅呆灣就幾年內會見到。塔錄班會出肉碎令一兵一卒扺死共軍解放,而塔綠班高層臘晒一箱箱美金飛走啦。
重有入口有毒萊豬及計劃進口日本核輻射食品。 綠蛙政府真係愛民如屎. 呆仔食得多哩類野... 真係只會越來越呆

有口話人無口話自己,妖邪特色。。

提示: 違規內容已被屏蔽
台灣多數講

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-10-15 06:54 AM 發表
陳其邁又裝聾扮啞
我有講過咩?!fake news.

自己上咗台, 就梗係唔會負責啦

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-10-15 07:05 AM 發表
點解要下台?唔高興咪下次唔好選佢囉,民主選舉制度唔係咁嘅咩?
用選票去懲罰佢?

我相信民進黨一定會(要馬英九)負責 

引用:
原帖由 victorkc 於 2021-10-15 02:26 AM 發表
標準黃狗思想,嚴人寛己。
x2

嚴人寬己  ...    

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2021-10-15 09:16 AM 發表

但騙子黨已執政高雄20年,除了韓國瑜那幾個月時期。
1450話菊花姐是最偉大的領袖,在任甘多年,高雄無氣爆,無水災,無超額發債,無貪腐,師兄你導出佐問題既精結所在,1450話韓短短三四個月的無在為就係今次的問題的主因

根據昨晚 TVB 新聞報導
死者多達 40 幾人
多數係老人家 ...   

呆蛙同三哥都係差唔多Level,吹到識飛天,但係又落後到似第四世界地方,得啖笑

引用:
原帖由 kk999@hk 於 2021-10-15 02:03 AM 發表
高雄市鹽埕區城中城大樓昨凌晨發生火警,造成46人死亡,高雄市長陳其邁昨率領市府團隊向死傷者家屬與市民表達歉意。但網友翻出他昔日為了台中夜店9死火警開嗆時任台中市長的胡志強應該下台負責,還直斥「死幾個胡志強才要負責?」引發網友朝聖譏諷。 台中阿拉夜店於2011年3月6日凌晨發生...

https://tw.appledaily.com/resizer/NUU0kNd8prpM9-CFOPdcy8_DAKM=/3486x1961/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/QGXOGGV7QNBN7EPHBMCOU3NW2M.JPG
陳其邁自己使唔使負責,落台??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]