• 瀏覽: 40,951
  • 回覆: 214
  • 追帖: 3
終於拉了隻曱甴暴徒!

女教師抵讚

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-15 01:10 AM 發表
西環東邊街的士司機遭割頸謀殺案,涉案31歲男疑兇蔡南生潛逃一日後,昨日終在南丫島落網。協助警方破案的報案女子,形容疑犯整日流連士多茶座表現鎮定,為免功虧一簣,請他飲啤酒拖延時間,直至接報到場警員將他拘捕。據了解,警方昨(13日)晚上7時許接獲女事主報案後,隨即派出軍裝和刑偵警員到場調查,在士多外截查該可疑男子,查證身份後將他制服,押返到南丫島警崗扣查。晚上約11時,大批警員押送疑犯至榕樹灣碼頭,登 ...
黃絲曱甴都係無人性,為咗10幾蚊去殺人,最好整個國安法申廷部份,可以無限期追逆之前的反中國反政府及支持香港獨立罪行。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-15 01:10 AM 發表
但建議這外藉女教師都係搬啦, 俾記者報晒出黎唔係好事
可能只係記者老作。
幫外國人洗地

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-10-15 07:38 AM 發表
女教師抵讚
我估這凶手以為洋人唔會出賣佢

同而家逃去英國班曱甴諗法一樣

引用:
出賣二百幻手足 佢有被私了風險

引用:
原帖由 tony.hk 於 2021-10-15 02:15 AM 發表
「蔡南生一度被控管有攻擊性武器罪,並遭還押小欖精神病中心。惟蔡於同年 12 月上庭時,控方卻稱無證據顯示被告有意圖在公眾地方將刀用作非法用途,所以撤銷起訴,蔡當庭釋放。控方又指,早前的精神科報告未有顯示被告有精神病,僅屬性格比較偏激」

上次放生佢果班人出來解釋吓!
(1)法官放錯一名極度兇殘及危險男子
(2)當時有進行心理及精神病評估,但報告話兇徒正常
前年兇徒親人 ...
痴漢廢言話要發生事先可以告

點解走去南丫島?

引用:
原帖由 montejo 於 2021-10-15 03:53 AM 發表

都唔L明呢啲乜中文……既然疑犯整日流連係士多,但點解要請飲酒拖延?
曾經因為工作有一段時間去過南丫島,真係大把鬼或ABC整日係榕樹灣行嚟行去唔使做……個報案人自己都係啦
咁早兩天又真係冇野好搞,佢係教師。

看來呢度真係不太鐘意鬼佬鬼婆,人地都叫做報案幫手捉咗佢,好似睇咗四頁都冇人讚下佢多謝吓佢。

佢整日喺士多,使乜借尿遁?可以行開報警再返嚟坐都得!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-10-15 01:15 AM 發表
哩個外國女就真系真香港人啦。想香港好,就唔應該暴力,違法
警民合作,張違法份子繩之於法⋯⋯

引用:
西環東邊街的士司機遭割頸謀殺案,涉案31歲男疑兇蔡南生潛逃一日後,昨日終在南丫島落網。協助警方破案的報案女子,形容疑犯整日流連士多茶座表現鎮定,為免功虧一簣,請他飲啤酒拖延時間,直至接報到場警員將他拘捕。據了解,警方昨(13日)晚上7時許接獲女事主報案後,隨即派出軍裝和刑偵警員到場調查,在士多外截查該可疑男子,查證身份後將他制服,押返到南丫島警崗扣查。晚上約11時,大批警員押送疑犯至榕樹灣碼頭,登 ...
好彩南丫島有逃犯引導條例,不然就..........

引用:
佢自己主動接受訪問。

引用:
原帖由 tony.hk 於 2021-10-15 02:15 AM 發表
「蔡南生一度被控管有攻擊性武器罪,並遭還押小欖精神病中心。惟蔡於同年 12 月上庭時,控方卻稱無證據顯示被告有意圖在公眾地方將刀用作非法用途,所以撤銷起訴,蔡當庭釋放。控方又指,早前的精神科報告未有顯示被告有精神病,僅屬性格比較偏激」

上次放生佢果班人出來解釋吓!
(1)法官放錯一名極度兇殘及危險男子
(2)當時有進行心理及精神病評估,但報告話兇徒正常
前年兇徒親人 ...
東區法院阿禮

引用:
係啦,法官隨時放人架,真係要小心好啲!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]