• 瀏覽: 13,781
  • 回覆: 37
+3
玩123木頭人,輸左會死的,勿亂模仿。

提示: 違規內容已被屏蔽
On9家長

《魷魚》裡面嘅遊戲本身唔係小朋友嘅遊戲咩?
點解本末倒置?
定係韓仔買新聞???

引用:
原帖由 z_gundam_2008 於 2021-10-15 08:47 AM 發表
南韓係親民主邪教大國, 係事實.
顏色革命嘅前期工程必定係利用次文化做洗腦統戰, 流行曲, 廣告, 電影, 諸如此類.
呢個議題並唔係新鮮事.
解決方法並不是去禁, 反而係要去大講特講, 開講座, 解構, 踢爆.
還有由北方正統自主統一朝鮮半島

只有主體思想才是朝鮮半島出路

引用:
原帖由 s336990 於 2021-10-15 11:20 AM 發表
《魷魚》裡面嘅遊戲本身唔係小朋友嘅遊戲咩?
點解本末倒置?
定係韓仔買新聞???
因為輸左班小朋友可能會學埋晒入面既情節。

引用:
原帖由 cll4793 於 2021-10-14 08:45 PM 發表
(123紅綠燈,過馬路要小心),香港呢個細路仔遊戲都超過50年喎。
而家仲有冇人玩??

資本主義的真相

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-10-15 09:31 AM 發表
玩123木頭人,輸左會死的,勿亂模仿。
https://www.youtube.com/watch?v= ... k90adloversinc1990a

小學生應該玩彈波子,兩個只能留一個,輸左果個要退學,留得低的都是精英聰明的學生,學校應加以培育。

會唔會打壓韓流

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-10-14 07:50 PM 發表
Netflix韓劇《魷魚遊戲》全球熱播,澳洲有教師發現學生模仿《魷魚遊戲》情節,在校內玩暴力版「一二三木頭人」,校方隨即發出家長信,表示該校有年齡低至6歲的學生承認曾看《魷魚遊戲》,擔心學生受劇中暴力情節影響,呼籲家長切勿讓小孩觀看。

https://fs.mingpao.com/ins/20211014/s00024/ec7d2ec3af6aba874efc923e78b4704f.jpg

...
netflex係咁賣廣告....

難得之前一大班優秀的香港人,係香討勁推介「魷魚遊戲」。呢D優質劇,只係優秀的香港人先至識得欣賞  你地呢D港豬,道德撚,真係識條鐵咩

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-10-15 11:24 AM 發表

而家仲有冇人玩??
E+D靚仔覺得自己係有獨辣思想嘅成年人,5/6開始就要起步奮鬥,11歲做社會組織主席,爭取13歲可以當記者現場報導聯合國會議,18歲前獨家專訪國家領導人。。。唔得閒玩紅綠燈。😁

引用:
原帖由 cll4793 於 2021-10-15 12:22 PM 發表

E+D靚仔覺得自己係有獨辣思想嘅成年人,5/6開始就要起步奮鬥,11歲做社會組織主席,爭取13歲可以當記者現場報導聯合國會議,18歲前獨家專訪國家領導人。。。唔得閒玩紅綠燈。😁
123...紅綠燈....過馬路要小心

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]