• 瀏覽: 28,611
  • 回覆: 250
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-14 07:29 PM 發表
本港近年移民人數增加,勞福局局長羅致光今早出席電台節目,被問及移民潮議題時,羅致光隨即引援數據,反指出香港去年上半年,返港人數較離港為多。

羅致光指,「(去年上半年)我哋香港無端端多咗成20多萬人,唔知返嚟做乜嘢喎,香港居民喎,出出入入,差11至12萬左右,但如果以去年年頭計,仲多咗人。」

bno人係外國撈唔掂偷偷回港

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realtime/article/1762511/即時-港聞-回應移民潮-羅致光-去年上半年返港人數較離港多
連最機本26個英文字母都未背得哂 移民去講英文嘅地方

都唔知去外國做乜

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-14 07:29 PM 發表
本港近年移民人數增加,勞福局局長羅致光今早出席電台節目,被問及移民潮議題時,羅致光隨即引援數據,反指出香港去年上半年,返港人數較離港為多。

羅致光指,「(去年上半年)我哋香港無端端多咗成20多萬人,唔知返嚟做乜嘢喎,香港居民喎,出出入入,差11至12萬左右,但如果以去年年頭計,仲多咗人。」

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realtime/article/1762511/即時-港聞-回應移民潮-羅致光-去年上半年返港人數較離港多
唔好呀!班曱甴出咗去就唔好返嚟呀!真係千祈唔好返嚟呀!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

新聞來源連結:

唔怪得啦!都話左人多過未封關前,原來係真

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2021-10-14 09:24 PM 發表

有d得十萬八萬,成家家人,話過到去先算。真係天真嬌。
低智人群冇自主分析能力

引用:
原帖由 fcymatthew 於 2021-10-14 10:48 PM 發表
去年上半年返黎嘅係因為外國疫情失控,但今年先真正係移民潮高峰。
清走垃圾是好事

羅sir最正呢句:唔知返黎做乜野喎?班死曱甴,半句英文都講唔出,R撈不成咪死狗咁款返黎囉

引用:
原帖由 隔夜遇到了貓奴 於 2021-10-31 10:43 AM 發表

其實最應該死是你
最無人性是你吧

共產黨動不動就殺中國人民

死曱甴,又話出去唔返黎。

高調走,低調回

引用:
原帖由 愛之基 於 2021-10-14 07:33 PM 發表
曱甴唔信呢d數據囉!🤣
曱甴冇腦架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]