• 瀏覽: 28,603
  • 回覆: 250
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-14 19:29 發表
本港近年移民人數增加,勞福局局長羅致光今早出席電台節目,被問及移民潮議題時,羅致光隨即引援數據,反指出香港去年上半年,返港人數較離港為多。

羅致光指,「(去年上半年)我哋香港無端端多咗成20多萬人,唔知返嚟做乜嘢喎,香港居民喎,出出入入,差11至12萬左右,但如果以去年年頭計,仲多咗人。」

bno人係外國撈唔掂偷偷回港

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realtime/article/1762511/即時-港聞-回應移民潮-羅致光-去年上半年返港人數較離港多
去年?2020年上半年?
BNO LOTR係2020年尾先出現,
BNO Visa 係2021年1月先開始,
佢瞓醒未?

有無師兄師姐現實生活中認識既人,話移民但最後返番黎香港?

引用:
原帖由 afternoon 於 2021-10-14 07:44 PM 發表

笑死人啦

再次證明黃黑毒果咁多年黎一直呃緊香港人
但我身邊仲好多人唔信佢哋呃人🤥

引用:
原帖由 onnam 於 2021-10-14 10:40 PM 發表

去年?2020年上半年?
BNO LOTR係2020年尾先出現,
BNO Visa 係2021年1月先開始,
佢瞓醒未?
邊個話只係講bno?邊個話只係講英國?

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-14 07:29 PM 發表
本港近年移民人數增加,勞福局局長羅致光今早出席電台節目,被問及移民潮議題時,羅致光隨即引援數據,反指出香港去年上半年,返港人數較離港為多。

羅致光指,「(去年上半年)我哋香港無端端多咗成20多萬人,唔知返嚟做乜嘢喎,香港居民喎,出出入入,差11至12萬左右,但如果以去年年頭計,仲多咗人。」

bno人係外國撈唔掂偷偷回港

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realtime/article/1762511/即時-港聞-回應移民潮-羅致光-去年上半年返港人數較離港多
連英國咩野環境都唔知
就學人移民
讀更多書有甚麼用呢

香港人用hk id 出入境,佢點知有幾多人移民及回流或Short trip ?

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-14 22:41 發表

咁講返2021上半年好唔好?

根據政府統計處今日(八月十二日)發表的數字顯示,二零二一年年中的香港人口的臨時數字為7 394 700人。與二零二零年年中人口7 481 800人比較,減少87 100人,跌幅為1.2%(表一)。

好事,走了垃圾黃畜奸漢奸,香港更安全,小風姐出場。

去年上半年返黎嘅係因為外國疫情失控,但今年先真正係移民潮高峰。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-14 22:41 發表

又或者睇返政府統計數字好唔好?

二零二零年年中人口數字[2020年8月13日]

二零二零年年中人口數字
  根據政府統計處今日(八月十三日)發表的數字顯示,二零二零年年中的香港人口的臨時數字為7 509 200人,與二零一九年年中的數字比較大致維持不變(表一)。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-10-14 10:46 PM 發表

咁講返2021上半年好唔好?

根據政府統計處今日(八月十二日)發表的數字顯示,二零二一年年中的香港人口的臨時數字為7 394 700人。與二零二零年年中人口7 481 800人比較,減少87 100人,跌幅為1.2%(表一)。
講來講去吹到好多人移民,唔知既以為呢一二年有過百萬人移民左去外國,原來最後只係小左幾萬人,根本係有人有心吹大

引用:

又或者講返政府2020底數字好唔好?

二零二零年年底人口數字
  根據政府統計處今日(二月十八日)發表的數字顯示,二零二零年年底的香港人口的臨時數字為7 474 200人。與二零一九年年底人口7 520 800人比較,減少46 500人,跌幅為0.6%(表一)。

多人移民其實是好事,
代表人均資源增加....

真正有錢有學識,正式手續移民個班,都回流哂啦。至於無錢無學識呢班,根本就係遊機河。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]