• 瀏覽: 38,548
  • 回覆: 177
+3
全世界正為美國一部份人買單

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-10-15 04:59 PM 發表

兜唔兜都不是事.......主要是美國不要倒得太快.........過多一年半年先倒比較好....!!
現在就倒......中國都會內傷........!!
關稅戰夠話重傷大陸la

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-10-15 04:57 PM 發表

中國的糧食儲蓄不成熟.........普遍民眾不明白糧食的意義是什麼........!!
俄羅斯體會這點........近年加大俄羅斯國內糧食生產數量........希望可以做到自給自足....!!
蘇聯當年因為傾斜在工業發展.....忽視了農業........最後就敗在糧食上......!!
中國的糧食儲蓄不成熟????
不如你睇下大陸以外係咩環境先啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-15 05:01 PM 發表

關稅戰夠話重傷大陸la
真係事也命也..........!!
聖誕節之後就知道誰沒有穿泳褲........!!

望向美國及英國碼頭..........真有一種悲壯的感覺.........!!
24小時運作都未能舒緩.......何時是個頭.........還有船未卸貨.......唉....!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-10-15 05:08 PM 發表

真係事也命也..........!!
聖誕節之後就知道誰沒有穿泳褲........!!

望向美國及英國碼頭..........真有一種悲壯的感覺.........!!
24小時運作都未能舒緩.......何時是個頭.........還有船未卸貨.......唉....!!
是但啦, 睇你都唔9識
美國碼頭有西24小時運作

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-15 05:09 PM 發表

是但啦, 睇你都唔9識
美國碼頭有西24小時運作
搵美國新聞看看吧..........特別情況下.......用特殊手法處理........!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-10-15 05:12 PM 發表

搵美國新聞看看吧..........特別情況下.......用特殊手法處理........!!
貨車佬都冇落隻櫃去邊
點特殊手法處理, 都係夾隻櫃走架啦........

最慘係堆到6-7層高.......要夾最底果隻

狂印銀紙嘅後果

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-10-15 09:01 AM 發表

之前話關稅大陸比先好笑
如果信果班「香土經濟專家」,我諗輸到甩褲 10000 次都都唔掂。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-10-14 02:14 PM 發表
全球通脹,原材料國較著數,還是工業國較著數?消費國應該最慘吧?
羊毛出自羊身上
只要冇生產就要入口
有材料都依然要用錢買製成品

中國豬肉已平很多。香港也平了

引用:
原帖由 彭斯 於 14/10/2021 14:08 發表

加息囉,美息減到0.1%,又話通漲,咪玩啦。
加息都無用啦,糜蟈人無儲蓄的

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-10-14 01:50 PM 發表
美國9月的消費物價指數按年上升5.4%,較8月上升0.4%,通貨膨脹處於13年以來的高位。除了這個全球最大經濟體以外,全球通脹情況同樣不樂觀,例如日

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211014/525279124986531840835197.jpeg/C1rJOkodmecAFeaJAXO_2lgvKSif7dW-vjPOxb4zzsU?v=w1280r16_9 ...
啲蝗人永遠都唔去追究,美國冇成本地開印錢機。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]