• 瀏覽: 16,862
  • 回覆: 254
  • 追帖: 1
[本港新聞評論] 國殤之柱雕塑家聲言不放棄 或移至歐美展出

係就快手,即時揾人搬走,唔好死拖爛拖搏R返多少著數!
講起應該收返咁多年場租呀.

熱賣及精選
引用:
原帖由 9big 於 2021-10-14 01:46 PM 發表

在支聯會解散後,香港大學上周去信要求支聯會移走「國殤之柱」。「國殤之柱」創作人高志活(Jens Galschiot)指雕

咁咪好囉 搬去歐美   白金漢宮都需要呢碌野

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211014/bkn-20211014131943824-1014_00822_001.html
歷任校長要出黎交代下,為什麼容許擺在校內,你們內心想什麼,如果沒有國安法就不用搬?

話之佢放返去佢自己屋企, 唔好放係香港就得啦.

我去美國贈興啦!橫掂前排白宮打死示威者咁泯滅人性!

校園是學習之地,非表達政見地方,政治不能進入校園是舉世認知,丹麥佬講簽晒文件支聯會負責,條西人冇權參與,校方只須依法辦事叫支聯會清走,如拒絕就代清,再追討費用

佢夠膽黎香港咩?

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2021-10-14 02:04 PM 發表

搬去美國白宮
紀念美洲原住民被白人屠殺滅族嘅歷史
其實英國都是歐洲大陸的人,將英國土著殺光後霸佔到現在的

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-14 03:12 PM 發表

港大損失
港大校長已經忍左你地班契弟好撚耐, 做個校長講句中肯說話話反對暴力都唔得? 要俾你地班仆街黃C圍到半夜唔收得工

窮偽術家攪咁多為乜
最後咪又係為錢

引用:
原帖由 ww4565555 於 2021-10-14 04:05 PM 發表

歷任校長要出黎交代下,為什麼容許擺在校內,你們內心想什麼,如果沒有國安法就不用搬?
之前幾任校長都係癈柴, 唔止港大, 香港8大都係

係就快LD!

引用:
原帖由 9big 於 2021-10-14 01:46 PM 發表

在支聯會解散後,香港大學上周去信要求支聯會移走「國殤之柱」。「國殤之柱」創作人高志活(Jens Galschiot)指雕

咁咪好囉 搬去歐美   白金漢宮都需要呢碌野

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211014/bkn-20211014131943824-1014_00822_001.html
唐寧街首相府都啱

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2021-10-14 03:18 PM 發表

長期放係香港,真係唔知有乜作用,
搬返去自已個國家去殤下咪好囉。
或者送去美國賀下佢係阿富汗殤到震。
佢國家就係唔收呢啲垃圾雕塑,至夾硬放係香港到,仲騙人情費咁多年。

我另睇大衛像/米高安哲羅/,亞歷山大,都好過睇佢垃圾。

佢有藝術細胞?  過住啦佢。

理鳩你搬去邊總之立即搬走

引用:
原帖由 雞扒丁面 於 2021-10-14 04:09 PM 發表

校園是學習之地,非表達政見地方,政治不能進入校園是舉世認知,丹麥佬講簽晒文件支聯會負責,條西人冇權參與,校方只須依法辦事叫支聯會清走,如拒絕就代清,再追討費用
放啲頑皮爛仔入去,條垃圾柱,立即唔見
顛佬都可以。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]