• 瀏覽: 8,040
  • 回覆: 62
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 唔睇大台 於 2021-10-14 10:21 AM 發表

【明報專訊】一名35歲關姓女醫生日前在博愛醫院病房死亡,其身旁有已開封的針筒。前立法會議員鄭松泰在網上披露一封聲稱屬關醫生的遺書,提到她「永遠忘記唔到」7月初一宗病人手術中離世事件,涉另一醫生「管理失誤」致病人失救。消息指院方因應遺書曝光已聯絡關醫生家人跟進,而被指失誤的醫生現正休假。鄭松泰認為醫生「以死揭露事故」,牽涉醫院和醫療制度問題,促當局徹查。
https://fs.mingpao.com/pns/20211014/s00046/cb40d233f409a21a58013bb604db8621.jpg ...
博愛follow, 吾係變左愛搏。

熱賣及精選
引用:
原帖由 on79ws 於 2021-10-14 10:29 AM 發表

又關蟲太鳩事?
抽水嘛!

一路走好

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2021-10-14 10:21 AM 發表

【明報專訊】一名35歲關姓女醫生日前在博愛醫院病房死亡,其身旁有已開封的針筒。前立法會議員鄭松泰在網上披露一封聲稱屬關醫生的遺書,提到她「永遠忘記唔到」7月初一宗病人手術中離世事件,涉另一醫生「管理失誤」致病人失救。消息指院方因應遺書曝光已聯絡關醫生家人跟進,而被指失誤的醫生現正休假。鄭松泰認為醫生「以死揭露事故」,牽涉醫院和醫療制度問題,促當局徹查。
https://fs.mingpao.com/pns/20211014/s00046/cb40d233f409a21a58013bb604db8621.jpg ...
咁件事一定係假

真黑醫
RIP
何必死控,唉

RIP

管理失誤致病人失救而死,件事應該唔關你事,第一個點解你要去死?你係咪要挺身而出告發事件,你連死都唔怕會怕個考官?第二個點解有人會攞到你手機內封所謂遺書?第三個點解封遺書唔交畀警方或管理層而交畀一個智商有問題既攪屎棍。

引用:
原帖由 ononkaycourt 於 2021-10-14 12:56 PM 發表

我支持松泰揭發,一定要徹查
今次我都撐蟲太

核心係考牌唔成功多啲,專科唔係咁易考成功,有人考十幾年都唔成功,唔係就唔會有醫生幾十歲仲要在政府普通科做門診。

引用:
原帖由 wallace tam 於 2021-10-14 10:22 PM 發表

今次我都撐蟲太
我唔理佢之前係點,不過今日佢肯定無做錯,香港醫療白色巨塔早應該改革

勇於自殺,不勇於揭露真相

死者用死諫方式進行了斷
醫院管理局 請查出真相
還死者安息 pls

在博愛醫院婦產科投胎?

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-10-14 10:36 AM 發表

咁仲唔值得死啦,應該保留生命,做證人揭發事件啦嘛,死咗咪無咗你呢個有力證人囉,靠遺書未必可以成功指控涉事醫生喎,口同鼻拗,好難搞,真係審死官㗎
咪就係,有勇氣死不如直接鋤死條PK, 做咩要自殺咁傻

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]