• 瀏覽: 3,653
  • 回覆: 61
《香港01》獲悉,台灣殺人案疑犯陳同佳3個月前已離開警方安排的安全屋,搬往遠離市區地方暫住。協助陳同佳的聖公會教省秘書長管浩鳴接受《香港01》

呢條殺人犯真係多謝嗰班智障手足令佢可以逍遙法外!更要多謝台灣民進黨基婆菜省長同蘇貞昌呢啲漢奸!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/688442/陳同佳案離開安全屋-保安局-只要台灣不再政治操弄-案件便了結

兩年前一宗殺人案,竟然變成連場政治爭端,甚至完全改變香港政治格局,兩年前完全想不到。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-10-14 10:11 AM 發表
兩年前一宗殺人案,竟然變成連場政治爭端,甚至完全改變香港政治格局,兩年前完全想不到。
自從司徒華過身,飯民激進派當頭,出假文宣呃細路煽暴,一切都係有預謀的,唔係一下子變成

200幻+1支持逃犯

保安局無操弄政治?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-10-14 10:11 發表
更加估唔到演變成東西陣營對立

陳同佳最要感謝係一班保佢小命同路人同蔡陰魂政權

呃人
泛民陣營快D跑出來嘈啦!
警察濫捕
政府打壓
優秀的年輕人
公民抗命
違法達義
仲唔吹雞圍警署要求放人?
之前你哋唔係咁咩?
難道又搬龍門呀?

引用:
原帖由 monleegar 於 2021-10-14 10:09 AM 發表
《香港01》獲悉,台灣殺人案疑犯陳同佳3個月前已離開警方安排的安全屋,搬往遠離市區地方暫住。協助陳同佳的聖公會教省秘書長管浩鳴接受《香港01》

https://cdn.hk01.com/di/media/images/5364338/org/669afb48f97e64bf955ce4cba3c70d36.jpg/hw8eYWcGrSyEZlgN6P_zCVwQWopXV_XnXegGpV3oBqU?v=w1280r16_9
不能上班、不能上學、整天躲在家,不能為人生規劃,剩下沒有希望的未來,陳也不會好過。

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-10-14 10:38 AM 發表
保安局無操弄政治?
無,逃犯條例寫明不適用於內地,基於台灣屬中國一部份,要協交就有必要修例

台灣民進黨就係睇中呢點搞變相台獨,反修例同時要求引渡根本就係分裂國家,飯民班律師自己心知肚明

黃黑要自治,但又煽暴迫中央出手,行動與目標不一致,注定失敗,自作自受

引用:
原帖由 afternoon 於 2021-10-14 10:46 AM 發表

無,逃犯條例寫明不適用於內地,基於台灣屬中國一部份,要協交就有必要修例

台灣民進黨就係睇中呢點搞變相台獨,反修例同時要求引渡根本就係分裂國家,飯民班律師自己心知肚明

黃黑要自治,但又煽暴迫中央出手,行動與目標不一致,注定失敗,自作自受
咁咪又即係政治問題咯
你嘅政治問題就唔係政治
人地提嘅司法程序正義問題就係玩政治

佳佳可能話: 當台灣話可以,我就不會去,案件便了結

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-10-14 10:50 AM 發表

咁咪又即係政治問題咯
你嘅政治問題就唔係政治
人地提嘅司法程序正義問題就係玩政治
法律例明唔得,香港政府依法辦事

宣家係台灣因為政治理由搞事,強人所難

台灣根本唔尊重法治

引用:
原帖由 terada 於 2021-10-14 10:41 AM 發表
呃人
泛民陣營快D跑出來嘈啦!
警察濫捕
政府打壓
優秀的年輕人
公民抗命
違法達義
仲唔吹雞圍警署要求放人?
之前你哋唔係咁咩?
難道又搬龍門呀?
係喎,呢單嘢泛民做乜唔出手幫潘媽媽討回公道

引用:
原帖由 callee1128 於 2021-10-14 10:53 AM 發表

係喎,呢單嘢泛民做乜唔出手幫潘媽媽討回公道
犯民之前反修例

害了潘媽媽

主題標籤 #保安局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]