• 瀏覽: 23,721
  • 回覆: 122
+6
澳門發生罕見打死人拳賽。兩名拳手周前在氹仔一家拳館進行友誼賽期間,疑因無戴頭套,其中一人遭對方擊中面部後暈倒送院,腦部嚴重受創,對手被送檢察

好彩早排鍾培生及林作的拳賽沒有攪出人命。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1762361/即時-港聞-澳門拳賽打死人警拘1人-雙方俱無戴頭套

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-10-14 09:36 AM 發表

徐曉冬話簽了合約打死人唔犯法哦
一句,拳頭無眼,擂台打死,各安天命。

咁易死既???
對比以前泰神果d, 力度應該差好遠。。。。
不過咩野都好,Rip...........

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2021-10-14 02:12 PM 發表
咁易死既???
對比以前泰神果d, 力度應該差好遠。。。。
不過咩野都好,Rip...........
証明以前泰神打假拳

其中一人遭對方擊中面部後暈倒送院,腦部嚴重受創,

帶左頭套都唔會遮到面波??!

想問下拳套其實減幾多成力度架?  還是差不多?

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-10-14 02:20 PM 發表

戴拳套更多係保護隻手, 因為頭骨比手骨硬好多.

以及戴左拳套d力冇咁集中, 但其實沖擊力係一様既.

一般拳賽都係冇人戴頭套, 可能兩個實力相差太遠

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-10-14 02:20 PM 發表

好似泰臣打出一拳有800幾kg力, 當佢無泰臣勁 打出一拳百幾kg力

踏上擂台,生死難料。

引用:
原帖由 冗員七號 於 2021-10-14 02:24 PM 發表
一般拳賽都係冇人戴頭套, 可能兩個實力相差太遠
有時陰力撞到野都好大力

無簽生死狀??

會唔會係比武招親爭女

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]