• 瀏覽: 5,903
  • 回覆: 64
+2
樓主,呢則是趣聞?
不是香港新聞?

個客hr(某大美資金融公司)講.D人見工要佢地返國內受訓😆😄😄

攪炒成功,曱甴著草,自由民主,專呃蠢人。

引用:
原帖由 buddy-wah 於 2021-10-14 08:29 AM 發表
證明攬炒成功了   , 再加把勁, 令全港人失業  
我好地地做咩都要搞到我失業啊

大學牲求仁得仁

自從黃畜牲幫美國向香港發動了恐怖襲擊之後,港大,理大及其他學生已入獄,成為香港垃圾,香港已經冇資格提前景信心,好彩有國安法救宇宙,美國(世界罪犯,邪惡軸心)必自招滅亡,世界會再一次和平。

睇D人既回覆

好像搞到只要係大學生就係罪

有關黑色既都係罪

乜野都要扯上政治

上哂腦

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-10-14 11:10 AM 發表
睇D人既回覆

好像搞到只要係大學生就係罪

有關黑色既都係罪

乜野都要扯上政治

上哂腦
你咪睇吓D黃屍留言囉~咪係老就係原罪囉~40歲以上應該要槍斃𠻹,唔好阻住地球轉……

引用:
原帖由 0987654 於 2021-10-14 11:35 AM 發表

你咪睇吓D黃屍留言囉~咪係老就係原罪囉~40歲以上應該要槍斃𠻹,唔好阻住地球轉……
所以呢個係理由?

藍絲就要學佢地D衰野?

兩邊都係唔抵幫

藍又好黃又好,我覺得又唔洗開口埋口都死多D下麻

有話好好說不行嗎?

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-14 08:27 AM 發表
咁都要拜香港嘅大學管理層, 一路以嚟縱容黃畜亂港.
佢哋大部分可能只當「學店」經營,最重要係大量印證書賺錢,理得你哋學生前途生死,最緊要係定時有學費收,同埋政府資助!

時下大學生讀屎片 
生產力低無價值可言

佢哋自己爭取攬炒香港叫外國制裁香港……然後話對就業前景無信心

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-10-14 07:53 AM 發表
【本報訊】特許金融分析師(CFA)協會發表一份大學生及應屆畢業生對就業前景的調查結果,發現全球15個市場中,有58%受訪者在新冠肺炎疫情後仍對就業前景充滿信心,其中美國受訪者最有信心,達73%;而德國及英國緊接其後,分別有70%及66%;香港及日本均僅得43%,在眾市場中「包尾」..........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20211014-1014_00176_206/就業前景信心--港畢業生全球「包尾」
黃黑自作自受

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-10-14 07:53 AM 發表
【本報訊】特許金融分析師(CFA)協會發表一份大學生及應屆畢業生對就業前景的調查結果,發現全球15個市場中,有58%受訪者在新冠肺炎疫情後仍對就業前景充滿信心,其中美國受訪者最有信心,達73%;而德國及英國緊接其後,分別有70%及66%;香港及日本均僅得43%,在眾市場中「包尾」..........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20211014-1014_00176_206/就業前景信心--港畢業生全球「包尾」
攬炒喎,躺平喎,啱晒佢地啦,成功咗喇

太多曱甴🪳,驚驚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]