• 瀏覽: 9,216
  • 回覆: 50
+3
華為前財務長孟晚舟受困加拿大近三年,終於在9月25日獲釋返回中國。在北京,外交部副部長樂玉成稱,國家主席習近平對此事「親自關心」。他說,習近平在與美國總統拜登通電話時,「明確就孟晚舟事件做工作」,要求

習近平一句說話,拜登兩星期後放人。
加拿大說好的司法獨立呢?

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/3080820/?r=mcsdfb2&fbclid=IwAR3Zq8t5ghKQD9sOPz_QAVdDzlCk3-W3xz-h0g2Rv0BjPRlTU4rUWcCY0T0#

講真:兩個大國之間既事,加拿大你算老幾?玩左三年,叫你拉人就拉人,叫你放人就放人。說好的司法獨立?呵呵!你信就真係太天真太傻了!

加拿大總理杜魯道:
我照柯打辦事!
I follow orders!

成件事有2個輸家:加拿大和獅子銀行

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 意難平 於 2021-10-14 03:05 AM 發表
成件事有2個輸家:加拿大和獅子銀行
同一句說話:兩個大國之間既事,獅子銀行你算老幾?

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-10-14 03:05 發表

有d講唔通
甘點解唔1年前2年前甚至3年前就叫放人?
一直打緊貿易戰。

加拿大,澳州呢2年打腫臉充肥佬既年代,好快過去

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-14 03:03 AM 發表
加拿大總理杜魯道:
我照柯打辦事!
I follow orders!

條7佬多宜家學人留鬚以為自己睇落man啲,但點睇依然都似係一條未戒奶嘅7頭!

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-10-14 03:14 AM 發表

貿易戰好似打完好耐
新加關稅未取消 何來打完?!

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-14 03:01 AM 發表
講真:兩個大國之間既事,加拿大你算老幾?玩左三年,叫你拉人就拉人,叫你放人就放人。說好的司法獨立?呵呵!你信就真係太天真太傻了!
慘過狗 加拿大自己申請俾人吊

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-10-14 07:15 AM 發表

甘你應該同上面位會員講
先搞清楚大家討論緊咩
先再去參與都未遲
貿易戰加埋換總統 件事咪最終要解決

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]