• 瀏覽: 7,023
  • 回覆: 16
涉嫌昨日(12日)凌晨在西環東邊街以菜刀割頸、導致48歲的士司機韋劍雄慘死的兇徒,潛逃一日後終於落網。《香港01》接獲消息稱,警方晚上在南丫島拘捕疑兇。據了解,警方晚上約7時半接獲一名外籍女子報案,稱在南丫島榕樹灣後街一雜貨店外發現疑犯,警員其後在附近拘捕疑人,再押返南丫島警崗扣查,大批警員正在現場調查。

好彩南丫島居民齊心, 幫手全島緝凶, 令凶徒被拘捕!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/688447/西環的士兇案-消息-潛逃一日疑兇在南丫島落網

其實, 另一則東方有講, 不過01在通知警方方面比較詳細!

如果唔係全島居民幫手緝凶, 南丫島在榕樹灣至北角那裡咁多屋, 都幾難揾到佢

如果唔係上次髮官曾經放生過這人, 的士司機可能就不必死.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-13 10:04 PM 發表
其實, 另一則東方有講, 不過01在通知警方方面比較詳細!

如果唔係全島居民幫手緝凶, 南丫島在榕樹灣至北角那裡咁多屋, 都幾難揾到佢
毒果01點講

好心的外籍女仕,俾足10000個 like 妳👏👏👏

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-10-13 10:04 PM 發表
其實香港咁任由法官為所欲為, 亂玩放生, 要社會為佢的任意妄為找, 真係唔掂囉

如果當初法官認真給這隻曱甴懲治同再教育, 可能令天那的士佬就唔洗死!

引用:
原帖由 七個委屈的薯仔 於 2021-10-13 10:10 PM 發表
好心的外籍女仕,俾足10000個 like 妳👏👏👏
但如黃官又求9其判佢有精神病, 入去治療6,7年又話放生的話
建議佢搬啦,
呢隻曱甴會尋仇的!

隨身攜帶利器,告謀殺應該告得入,判死刑後不能假釋,死者的士司機五十歲未夠仲好後生。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-13 10:14 PM 發表

但如黃官又求9其判佢有精神病, 入去治療6,7年又話放生的話
建議佢搬啦,
呢隻曱甴會尋仇的!
呢鑊鐵證如山,任何 fuxking黃🐕官都唔敢包庇啦!判終生dame sure!

引用:
原帖由 七個委屈的薯仔 於 2021-10-13 10:18 PM 發表

呢鑊鐵證如山,任何 fuxking黃🐕官都唔敢包庇啦!判終生dame sure!
好難講囉, 點判任個官膠嗡, 打藤條可以判7年, 但帶住38個煙幕彈可以判感化,

法官係明同巿民對著幹的 佢有乜做唔出!

天網恢恢疏而不漏🧐
應該給這位女士見義勇為獎🤔

引用:
原帖由 2282008 於 2021-10-13 10:27 PM 發表
天網恢恢疏而不漏🧐
應該給這位女士見義勇為獎🤔
但記者佬唔好揚佢身份, 否則會害咗佢!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-13 10:21 PM 發表

好難講囉, 點判任個官膠嗡, 打藤條可以判7年, 但帶住38個煙幕彈可以判感化,

法官係明同巿民對著幹的 佢有乜做唔出!
呢鑊上高院審d官都正常d,除非證實係cls 否則十拿九穩啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]