• 瀏覽: 63,426
  • 回覆: 703
  • 追帖: 1
+4
陳留港都係死路一條,玩到咁大,各路英雄要送佢一程,有幾難

呀潘母!你唔好成日錯重點好無?

有膽咪約埋學西部牛仔咁決一生死囉,無謂再靠害香港市民啦

引用:
原帖由 天外有天se 於 2021-10-14 12:55 AM 發表

陳同佳案盡顯林鄭月娥係廢
陳同佳案盡顯民進黨係玩野玩到盡,連公義都可以置之不理,政治行先,殺人凶手都可以擺上台,利用兩地無引渡協議來製造香港民怨

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-13 20:50 發表
聖公會教省秘書長管浩銘證實,台灣殺人案疑兇陳同佳已離開警方的「安全屋」,警方亦已結束對他的保護。案中女死者潘曉穎母親接受傳媒訪問時形容,陳同佳已出獄近兩年,現在每天要看這「所謂自由人」的殺人犯四處去,但其涉嫌殺人的審判仍遙遙無期。

潘曉穎母親表示,陳同佳仍逍遙法外,女兒未能沉冤得雪,內心感到極之悲痛及難受,「想知道有誰真心願意幫助女兒」。她亦表示,願為陳同佳赴台投案一事充當中間人,並邀請兩地警方 ...
真心幫係對抗唔到蘇貞昌

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-13 20:55 發表
潘母點解唔揾菜省長幫手?
蔡省長只會重覆2019嘅野

你女兒性懢亂交吧
搞到派帽出禍切身
先有今日身首異處

唔問下自己點解冇人同情??戲太屎!!

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-10-14 01:02 AM 發表

陳同佳案盡顯民進黨係玩野玩到盡,連公義都可以置之不理,政治行先,殺人凶手都可以擺上台,利用兩地無引渡協議來製造香港民怨
蔡英文/民進黨肯定會一直玩嘢,睇連疫苗救台灣人民都玩嘢就知

但其實特區政府尤其是林鄭月娥並非咩都做唔到,林鄭月娥其實可以由一直俾蔡英文/民進黨牽制佳,反過嚟變返主動決定

但林鄭月娥根本廢,所以死都唔肯由被動變主動

引用:
原帖由 alexfht 於 2021-10-14 01:06 AM 發表

真心幫係對抗唔到蘇貞昌
其實特區政府尤其是林鄭月娥並非咩都做唔到

林鄭月娥可以因應台灣政府唔合作,而運用特權將案件轉由香港法庭審判

咁到時台灣蔡英文/民進黨必定玩嘢而大嗌香港審判無效,但其實以國際法例,但凡兩個地區嘅政府或區域領導未能協條,香港特首可以行駛此特權,只要國家政府即係大陸政府唔反對就得

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-14 12:24 AM 發表

要商乜野討?
去問月薪三十幾萬果條局腸啦

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-10-13 21:12 發表
潘母直接問台灣政府蔡英文點解唔接收陳同佳

條蘇精槍都戇鳩嘅, 你台警可以自由赴港, 可以與港警溝通到時安排, 只要不涉及執法就可以, 有咩問題? 一入台灣空域內, 你台警就權執法啦, 就算怕佢中途搞事(所謂傷害台灣及其他人民), 跟據任何一國家/地區法例, 保障人身安全大前提下, 呀豬呀狗都有權將佢制服, 根本成件事就係政治凌駕公義, 正人渣蘇精槍

引用:
原帖由 天外有天se 於 2021-10-14 01:12 發表

其實特區政府尤其是林鄭月娥並非咩都做唔到

林鄭月娥可以因應台灣政府唔合作,而運用特權將案件轉由香港法庭審判

咁到時台灣蔡英文/民進黨必定玩嘢而大嗌香港審判無效,但其實以國際法例,但凡兩個地區嘅政府或區域領導未能協條,香港特首可以行駛此特權,只要國家政府即係大陸政府唔反對就得
香港法例有此特權?

引用:
原帖由 jandm 於 2021-10-14 12:46 AM 發表

你阿媽叫柒婆,定english菜叫柒婆呢?
或者係你老母叫柒婆呢

潘老母今日趴趴走咗未

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]