• 瀏覽: 63,516
  • 回覆: 703
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 深藍001 於 2021-10-16 09:36 發表

根據國安法,去台灣的過境飛機,香港可以隨便上飛機拉人。
上飛機拉人都可以,睇唔到沒權上飛機。
喺香港犯法港警當然可以上飛機拉人, 但陳同佳喺香港不是犯人更沒有被捕嘅理據, 再講而家係押人去台灣, 唔係拉人,兩樣野黎

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-16 19:00 發表

點解潘母唔自己去呆灣求助?
佢堅持用回鄉卡入台灣省呱

引用:
原帖由 samsunlg 於 2021-10-16 18:31 發表
點解唔搵民建聯?
民建聯正係比d餅同棕叫佢返屋企

當年的逃犯條例就可以,可惜有潘夫人和200幻+1人否定咗這個選項...

引用:
原帖由 whoamiar 於 2021-10-15 21:19 發表

哈哈, 好快台灣就會係中國一部分, 而你呢種漢奸亦會無處容身!!
睇你都冇命等到

引用:
原帖由 samsunlg 於 2021-10-20 09:48 發表

蛇齋呢?咁慳皮?
叫潘媽過年再黎

潘媽媽  勸妳做人要識分寸  明是非  
唔你只會越來越乞人憎

不如帶佢返大陸, 
睇下中央會唔會管轄埋台灣省O既凶殺案件? 

女兒都走了

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-13 08:58 PM 發表
唔真心幫妳個女,當初就唔會有修訂逃犯條例啦
同意,現在係台灣不合作,不發簽証

菜菜真心幫潘媽,只要陳生一路去唔到呆灣,菜菜肯定養你過世!

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-10-16 09:36 AM 發表

根據國安法,去台灣的過境飛機,香港可以隨便上飛機拉人。
上飛機拉人都可以,睇唔到沒權上飛機。
又一個連法例都唔識就出嚟獻醜嘅人,國安法係乜你知唔知呀,條文寫啲乜都唔知就衝出嚟醜出國際。
陳同佳如果係犯咗國安法,一早就拉咗啦,但拉咗都係審佢犯國安法嘅罪狀,即使服埋刑都唔會送得佢去台灣。陳同佳之前就係犯咗香港法律坐咗監啦,但一單還一單,香港係無法理基礎去捉拿陳同佳,亦唔可以迫佢上飛機。
香討真係多無知嘅廢柴,只係識得講,永遠都係講就天下無敵,做就有心無力。就好似黑暴時期講核爆都唔割,到國安法立咗之後,就唔駛核爆都割埋蓆,仲有好多走埋佬添。呢啲咪就係講就天下無敵,做就有心無力囉。

無啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]