• 瀏覽: 63,411
  • 回覆: 703
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-10-13 08:51 PM 發表

香港既公義睇黎消失得7788
係台灣唔肯收啫

PK快x啲去台灣啦 

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-10-14 12:07 AM 發表
柒婆允許收留殺人兇手匿港
呆灣真不該

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-14 12:15 AM 發表

呆灣真不該
柒婆仲唔叫pk鄧去台灣商討移交陳同佳問題

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-10-14 12:20 AM 發表

要商乜野討?

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-10-13 08:51 PM 發表

香港既公義睇黎消失得7788
雖然潘母曾喺無助下揾過泛民幫手,但我覺得可以理解

台灣肯定會一直玩嘢,但其實特區政府尤其是林鄭月娥並非咩都做唔到

林鄭月娥可以因應台灣政府唔合作,而運用特權將案件轉由香港法庭審判

咁到時台灣蔡英文/民進黨必定玩嘢而大嗌香港審判無效,但其實以國際法例,但凡兩個地區嘅政府或區域領導未能協條,香港特首可以行駛此特權,只要國家政府即係大陸政府唔反對就得

放心啦.....你方條友會好過咩.....佢下場分分鐘仲慘過死.....咁後生全香港都識你....你估佢以後會係香港立足到?仲要個死人樣咁易認咁大粒墨

問推倒逃犯修訂條例的200幻人啦

潘母唔用台灣口語做訪問我聽唔明佢講乜

呢件潘老母唔知真膠定假膠,總之就係on膠膠!

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-10-14 12:20 AM 發表

你阿媽叫柒婆,定english菜叫柒婆呢?

引用:
原帖由 kopahin 於 2021-10-14 12:43 AM 發表
潘母唔用台灣口語做訪問我聽唔明佢講乜
台灣肯定會一直玩嘢,但其實特區政府尤其是林鄭月娥並非咩都做唔到

林鄭月娥可以因應台灣政府唔合作,而運用特權將案件轉由香港法庭審判

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-10-13 08:50 PM 發表
聖公會教省秘書長管浩銘證實,台灣殺人案疑兇陳同佳已離開警方的「安全屋」,警方亦已結束對他的保護。案中女死者潘曉穎母親接受傳媒訪問時形容,陳同佳已出獄近兩年,現在每天要看這「所謂自由人」的殺人犯四處去,但其涉嫌殺人的審判仍遙遙無期。

潘曉穎母親表示,陳同佳仍逍遙法外,女兒未能沉冤得雪,內心感到極之悲痛及難受,「想知道有誰真心願意幫助女兒」。她亦表示,願為陳同佳赴台投案一事充當中間人,並邀請兩地警方 ...
佢應該寫信比蔡省長問!

引用:
原帖由 Wwwlll2123 於 2021-10-14 12:52 AM 發表

佢應該寫信比蔡省長問!
陳同佳案盡顯林鄭月娥係廢

佢唔係搵開黃畜同呆灣幫既咩 唔知佢嘈乜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]