• 瀏覽: 20,465
  • 回覆: 221
+2
港府與全球疫苗免疫聯盟、藥廠阿斯利康達成三方協議,將向新冠疫苗全球獲取機制(COVAX)捐贈750萬劑阿斯利康新冠疫苗,

買垃圾英國疫苗白洗一大筆,送畀人又洗一大筆運費,妳條賣港賊快啲落台呀!!!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1013_00822_001.html

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
要求自恥自己俾

正一垃圾官!敗家婆!!!

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2021-10-13 05:06 PM 發表
要求自恥自己俾
你呢個諗法幾得意

鬼叫班福佳黃人唔敢打呢隻咩,捐出去好過丟去堆填區啦!

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-10-13 17:41 發表

你呢個諗法幾得意
林鄭亦叫房委會自己俾賠償啦!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-10-13 05:03 PM 發表
港府與全球疫苗免疫聯盟、藥廠阿斯利康達成三方協議,將向新冠疫苗全球獲取機制(COVAX)捐贈750萬劑阿斯利康新冠疫苗,

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211013/photo/bkn-20211013102914630-1013_00822_001_01b.jpg?20211013105037

買垃圾英國疫苗白洗一大筆,送畀人又洗一大筆運費,妳 ...
你又唔可以咁講, 個時成個世界都係到搶疫苗, 咁唔簽左先到時無疫苗咁點?

咁買左你班人唔用咪捐比其他有需要既人囉, 香港又唔係出唔起. 到時如果無疫苗佢又無買咁點?

你睇下台灣只能打AZ.......佢買都買唔到其他....而家可以打高端既 / 還好有商人入貨biotech.......

照你既邏輯, 佢咩都唔做就唔會錯既

反正有多 做乜唔幫人?! 部分香港人都幾自私

年初D專家叫入貨喎

入錯貨而捐贈他國
總比棄貨於堆填區好
雖然浪費疫苗和運輸費
但始終也算幫助他國人民

原來佢都知要比多幾百萬。。。。不過唔緊要, 呢的係公帑, 係納稅人嘅錢, 又唔使佢比, 佢梗係無所謂。。。😡😡😡

捐總好丟掉,但為何不是受捐國家付運費的

除非受捐國連運費也付不起就冇法

引用:
原帖由 32chris 於 2021-10-13 06:45 PM 發表

你又唔可以咁講, 個時成個世界都係到搶疫苗, 咁唔簽左先到時無疫苗咁點?

咁買左你班人唔用咪捐比其他有需要既人囉, 香港又唔係出唔起. 到時如果無疫苗佢又無買咁點?

你睇下台灣只能打AZ.......佢買都買唔到其他....而家可以打高端既 / 還好有商人入貨biotech.......

照你既邏輯, 佢咩都唔做就唔會錯既
你又玩轉換思想定扮失憶,香港一開始就有科興同(輝瑞)復必泰打,點解仲要入英國疫苗先?
根本係想益英國佬送錢畀英國洗,嘥氣啦!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-10-13 05:03 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211013/photo/bkn-20211013102914630-1013_00822_001_01b.jpg?20211013105037

買垃圾英國疫苗白洗一大筆,送畀人又洗一大筆運費,妳 ...
🤔送佛送到西,唔通要第三世界出錢比運費咩?

100萬唔係多…

當捐錢同疫苗吧!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]