• 瀏覽: 20,475
  • 回覆: 221
+2
算啦!送畀有需要嘅人,當做下善事好過浪費!

送俾人都ok 嘅, 但運費應該對家俾。

引用:
原帖由 andy94 於 2021-10-14 08:30 AM 發表
捐總好丟掉,但為何不是受捐國家付運費的

除非受捐國連運費也付不起就冇法
先搞清楚
阿斯利康是害人還是救人?

國際聯誼費

本來就不應買英國阿屍。可能當時候是是曱甴黃屎壓力吧,怕搶不到復必泰,只有科興,就會俾曱甴屌。
其實有得揀都唔打阿屍吧。所以國際間所謂捐贈的都是阿屍。你看空心蔡,佢收到阿屍話感激流涕。
 而且東謊呢類反疫苗傳媒,成日都講咩針下亡魂。如果政府俾打阿屍呢d 相對高風險野唔唱你先奇。
所以概然唔會用,又俾左錢,又會擺壞。咁人道原則捐俾窮困國家也是好事。不是說真香港人係有愛心,也高汁的嗎。
唔係如果唔捐,留番來做咩 ? 俾曱甴一人打十針呢隻英國野?

引用:
原帖由 32chris 於 2021-10-13 06:45 PM 發表

你又唔可以咁講, 個時成個世界都係到搶疫苗, 咁唔簽左先到時無疫苗咁點?

咁買左你班人唔用咪捐比其他有需要既人囉, 香港又唔係出唔起. 到時如果無疫苗佢又無買咁點?

你睇下台灣只能打AZ.......佢買都買唔到其他....而家可以打高端既 / 還好有商人入貨biotech.......

照你既邏輯, 佢咩都唔做就唔會錯既
你說得完全正確,錢可以解決到的問題,就不是問題,也減少民怨。香港有咁多疫苗,本來是香港人的福,但香港有思想奇怪的人太多,最後別國有需求的物資,在香港卻變成浪費,能怪誰。

這班人視野短,心胸窄,只為私利,沒承擔,講完。

引用:
原帖由 lavender18 於 2021-10-14 10:54 AM 發表
算啦!送畀有需要嘅人,當做下善事好過浪費!
反正而家香港嗰朵咁差,幾百萬咪當賣好感囉!最重要唔好浪費,可以救到其他人。

只好怪仲未打疫苗的pk

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-10-13 05:03 PM 發表
港府與全球疫苗免疫聯盟、藥廠阿斯利康達成三方協議,將向新冠疫苗全球獲取機制(COVAX)捐贈750萬劑阿斯利康新冠疫苗,

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211013/photo/bkn-20211013102914630-1013_00822_001_01b.jpg?20211013105037

買垃圾英國疫苗白洗一大筆,送畀人又洗一大筆運費,妳 ...
醫畜專家決定引入陰國垃圾疫苗

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-10-13 05:03 PM 發表
港府與全球疫苗免疫聯盟、藥廠阿斯利康達成三方協議,將向新冠疫苗全球獲取機制(COVAX)捐贈750萬劑阿斯利康新冠疫苗,

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211013/photo/bkn-20211013102914630-1013_00822_001_01b.jpg?20211013105037

買垃圾英國疫苗白洗一大筆,送畀人又洗一大筆運費,妳 ...
佢係護士,不是醫生

打埋第三針,剛剛好清左之前啲大貨

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021/10/14 08:35 發表

你又玩轉換思想定扮失憶,香港一開始就有科興同(輝瑞)復必泰打,點解仲要入英國疫苗先?
根本係想益英國佬送錢畀英國洗,嘥氣啦!
一開始就有3隻落哂訂

洋狗為主人效力。

捐比人做得好好喎,可以幫到好多人,批評人嗰班真係不知所謂,唔啱你哋自己當水飲囉🤨

點解唔交由中國捐出去?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]