• 瀏覽: 20,467
  • 回覆: 221
+2
引用:
原帖由 娉婷女子 於 2021-10-14 06:52 PM 發表

但呆灣接收之後血栓死嘅人仲多過染病嘅人,咁係咪真係幫緊人呢
蔡英文辦事能力有眼睇。無可否認呢隻藥有副作用,但點解唔比其他國家自己選擇要唔要?好多其他國家衛生好差,感染而死可能比副作用死更多呢。

嗰啲錢平均比港人都起碼一人十元,呢個正一禍港賤婢

東方記者同樓主係咪要打az 先

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-10-13 05:03 PM 發表
港府與全球疫苗免疫聯盟、藥廠阿斯利康達成三方協議,將向新冠疫苗全球獲取機制(COVAX)捐贈750萬劑阿斯利康新冠疫苗,

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211013/photo/bkn-20211013102914630-1013_00822_001_01b.jpg?20211013105037

買垃圾英國疫苗白洗一大筆,送畀人又洗一大筆運費,妳 ...
香港好多人抽奬都唔打針,真係應該買多啲捐俾東南亞及印度,等佢哋少啲病冇咁易惹到俾我哋,咁都好過錢用嚟起學校樓教壞小朋友,教到人變賊去坐監

引用:
原帖由 褲浪白條 於 2021-10-14 07:14 PM 發表

蔡英文辦事能力有眼睇。無可否認呢隻藥有副作用,但點解唔比其他國家自己選擇要唔要?好多其他國家衛生好差,感染而死可能比副作用死更多呢。
重點唔係真係唔夠,係啲藥廠要賺到盡,某啲國家又儲埋好多,根本無必要送呢啲壞嘅疫苗,有心為世界可以送復必科興等等,只係商家同錢至上令佢哋冇機會醫,但貨品cheap同壞係兩件事嚟,最弊阿斯唔係賤賣係壞貨呀

引用:
原帖由 娉婷女子 於 2021-10-14 09:39 PM 發表

重點唔係真係唔夠,係啲藥廠要賺到盡,某啲國家又儲埋好多,根本無必要送呢啲壞嘅疫苗,有心為世界可以送復必科興等等,只係商家同錢至上令佢哋冇機會醫,但貨品cheap同壞係兩件事嚟,最弊阿斯唔係賤賣係壞貨呀
這不是香港政府控制到的

引用:
原帖由 褲浪白條 於 2021-10-14 10:01 PM 發表

這不是香港政府控制到的
有些組織想幫手減下地球低賤人口都無話可說,或者死於血栓可能痛快過染病折磨而死掛,只是睇唔過眼 “唔浪費有問題疫苗” 並非間接害死人嘅藉口。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-10-14 03:27 PM 發表

所以咪要拉晒呢班人坐監, 等佢地人生更精采。
佢地入冊都係政府飬

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-10-13 05:44 PM 發表
鬼叫班福佳黃人唔敢打呢隻咩,捐出去好過丟去堆填區啦!
唔係咁講喎,捐出去要額外俾運費,而且捐呢隻野俾人係害人而唔係幫人,揼柒左佢一了百了。

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-10-15 11:41 AM 發表

唔係咁講喎,捐出去要額外俾運費,而且捐呢隻野俾人係害人而唔係幫人,揼柒左佢一了百了。
日本咪夠捐呢隻比台灣,又唔見香港人的多鳩餘藉口!
更何況,捐比其他貧窮國,有助中國的聲望,當然捐出去啦,聲望無價呀!

其實呢750萬劑AZ是否巳有存貨亦成疑,香港班反中叛官想盡辦法奉獻金錢畀窮英。。。
正奴隸!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]