• 瀏覽: 34,016
  • 回覆: 155
+2
莊閒不分

過多幾年差距仲大

中國應重新談判該協議, 不允許歐盟禁賣商品到中國

無用啦,歐盟領導人、各國領導人、歐洲議會,幾廿條心,你想做生意,佢想搞政治,你想自主,佢係要跟住美國,最終都係無嘢搞得成

所有貴價野唔買一年半,歐豬當堂死到直一直,我哋唔用唔會死,但中國出品嘅日常生活用品佢哋唔用唔得,就算有替代品都貴到pk,通漲佢哋頂到咩?😂

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-10-13 06:57 PM 發表
咁你哋係咪應該先重新考慮對中國之制裁?
中國嘅係「反制裁」,你哋無制裁,自然無反制裁。
如果仍以高高在上心態要求中國撤銷制裁,咁我可以話畀你哋聽,「中國人不吃這一套」。
同老尾打貿易戰都未 L 驚,會驚你歐盟制裁

Funny ... I say ... 外國人

餓多佢一年半載先啦!

歐盟制裁中國就得
中國還拖就唔得
乜野道理

趙薇仲係法國,危

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-10-13 04:47 PM 發表
歐盟要求中國解除制裁
就需要先釋出善意 ...

.
善意,叫班白色佬 起碼係新薑擺300圍酒席, 搞10日10夜滿漢全席啦

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-10-13 04:40 PM 發表
歐盟與中國因新疆等問題發生爭執後,歐洲理事會主席米歇爾(Charles Michel)預計10月15日與中國國家主席習近平通電話,這將是兩位領導人自2020年

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/8cf7fc873a571886a7beb6b426a25ea6.jpg/JgBP_yXoxZRM2GMCqVtGxsrnS2zFctr6_iT3cv4k93I?v=w1280r16_9 ...
西方民主國家,自號民主,就係你要完全聽我話,唔聽我話就制裁你,你反制裁就等如你反民主

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-10-13 04:40 PM 發表
歐盟與中國因新疆等問題發生爭執後,歐洲理事會主席米歇爾(Charles Michel)預計10月15日與中國國家主席習近平通電話,這將是兩位領導人自2020年

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/8cf7fc873a571886a7beb6b426a25ea6.jpg/JgBP_yXoxZRM2GMCqVtGxsrnS2zFctr6_iT3cv4k93I?v=w1280r16_9 ...
自己先制裁人吾見佢提?雙標攪笑

引用:

采佢戇鳩

係歐盟老作話新疆有種族滅絕制裁中國在先,而家要求中國取消制裁歐盟?賊喊捉賊?

中國強大一點便宜都拿不到,如果弱國一兩個回合都玩完喇,樹大招風這是一定的事實。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]