• 瀏覽: 11,285
  • 回覆: 10
+4
八號東北烈風或暴風信號現正生效。天文台表示,會在短期內改發三號強風信號,取代八號烈風或暴風信號。 天文台說,颱風圓規已在海南島登陸,隨著圓規遠離香港及登陸海南島,本港風力進一步減弱。

天文台剛宣佈在短期內會轉掛三號風球,大家生活回復正常。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1615087-20211013.htm?spTabChangeable=0

天文台剛宣佈在短期內會轉掛三號風球,現時風力(包括陣風)已明顯減弱,暴雨帶亦已經消散。

附件

IMG_20211013_155736.png(1.36 MB)

IMG_20211013_155620.png(1.36 MB)

IMG_20211013_160043.png(1.33 MB)

咁即係1620改喇(琴日1720掛,多數齊頭數) 

mola mola,星期五要返工

4時40分已改發三號風球。

落波啦!聽日準時返工啦!

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-10-13 04:19 PM 發表
mola mola,星期五要返工
請假啦!自製long vacation啦!

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-10-13 04:43 PM 發表
落波啦!聽日準時返工啦!
聽日放假喎

剛看到!

引用:
原帖由 X_ANDY_X 於 2021-10-13 04:46 PM 發表

聽日放假喎
哈,講笑
真係好少可打完風仲有公眾假期跟尾

弱到無倫

主題標籤 #天文台
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]