• 瀏覽: 62,057
  • 回覆: 239
  • 追帖: 2
+13
警方沙田分區雜項調查隊人員今(12日)下午約1時30分,突擊巡查區內多間食肆及娛樂場所,發現兩間食肆及一間娛樂場所負責人,疑沒有確保場內顧客掃

顧客填紙仔, 梗係無掃「安心出行」啦, 咁又犯法?!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/687 ... utm_medium=referral

「一係深閨、一係澳門」
唔想用安心出行嘅,就唔好搞人啦,害人害己

應該連紙仔都無填或亂填一通,抵罰啦

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-10-13 03:58 PM 發表
唔想用安心出行嘅,就唔好搞人啦,害人害己

應該連紙仔都無填或亂填一通,抵罰啦
咁你話, 人地依法揀咗填紙仔, 點解可以告人無掃「安心出行」??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-13 04:07 PM 發表

咁你話, 人地依法揀咗填紙仔, 點解可以告人無掃「安心出行」??
可能係佢亂填一通囉,或者一枱客超過4人,就一定要用安心,填紙仔都唔得啩

要問下執法者喇,我唔清楚詳情㗎

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-10-13 04:10 PM 發表

可能係佢亂填一通囉,或者一枱客超過4人,就一定要用安心,填紙仔都唔得啩

要問下執法者喇,我唔清楚詳情㗎
唔該陳姑娘講清楚, 教市民點做;好混亂呀!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-13 03:54 PM 發表
警方沙田分區雜項調查隊人員今(12日)下午約1時30分,突擊巡查區內多間食肆及娛樂場所,發現兩間食肆及一間娛樂場所負責人,疑沒有確保場內顧客掃

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211012/524664257468436480961857.jpeg/-VLLE0XF0N3dFVEhwcPx0ZfgRxh-kMtzVp-KIVafiiE?v=w1280r16_9
abcd 類,邊類先?

多謝又一班唔掃"安心出行"嘅小黃人為政府庫房作出貢獻

有得掃唔掃係要填紙仔咁奇怪

引用:
原帖由 paintkin 於 2021-10-13 04:19 PM 發表
有得掃唔掃係要填紙仔咁奇怪
大把廢老填紙仔呀~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-13 16:22 發表

大把廢老填紙仔呀~
其實download落黎掃一掃有幾難,平心而論填紙仔咪易比人知道私隱

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-13 04:22 PM 發表

大把廢老填紙仔呀~
廢老為咗飲茶,都畀我說服咗掃安心出行啦,替佢喺酒樓外面裝埋個apps,  無wifi嘅,我share埋畀佢,服侍週到,無得say no

通輯犯?點解冇掃

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-13 04:13 PM 發表

唔該陳姑娘講清楚, 教市民點做;好混亂呀!!
法例一定好清楚,
只係記者寫到唔清唔楚
應該問記者點解水平咁低

C區必須要掃安心出行,未滿16歲或65歲以上才可以填紙仔

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-13 03:54 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211012/524664257468436480961857.jpeg/-VLLE0XF0N3dFVEhwcPx0ZfgRxh-kMtzVp-KIVafiiE?v=w1280r16_9
有講填咗紙仔詳? 你係其中一個?

引用:

C、D類食肆係必須掃(安心出行)的,你識唔識㗎!?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]