• 瀏覽: 41,971
  • 回覆: 259
  • 追帖: 1
+18
賣武器,收錢,話之你死

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-13 10:26 AM 發表
根本雙十閱兵都已笑話, 那些所謂保謂台灣軍備, 傳聞連燒藥丸看完, 都提杜文賊那班著草去第度, 因為台灣保護唔到佢地班曱甴喎
事實上曱甴都係喺錯誤的判斷下做出錯誤的事

引用:
原帖由 Psyco 於 2021-10-13 11:36 AM 發表

你點明咗,大陸中央跟美國攤牌,去武統台灣之日,亦係一舉收回釣魚臺之時.  

既然跟美國攤得牌去打台灣之戰,難道仲會留低比隣既釣魚臺島仔去等打第二埸戰爭?  唔好忘記,台灣由國民黨年代至今既民進黨政府,亦聲稱擁有釣魚臺主權.  所以,大陸出兵武統台灣之日,同時派出一隊人登上釣魚臺,摧毀日本燈塔,換上有中國國旗既建築物,就已經一拼收回釣魚臺.

大陸解放軍連有2千幾萬人口既台灣島都可以武統,你日本 ...
美國至今無承認釣魚台主權屬日本,而是說對主權誰屬不抱立場(明顯美國知道不屬日本啦)。美日安保協議也只保證日本管治的地方若遇到攻擊,美國會與日本共同應付(沒說出兵)。美國大概也不會為釣魚台打仗。

不過,正如與東南亞國家的領土爭議,中國一直擱置不動武收回,相信為了貿易往來,釣魚台、南海問題仍會擱置一下。

台灣問題就不同,統一行動相信10年內必會發生,越是美國利用台灣壓制中國,武統就越早發生。

提示: 違規內容已被屏蔽
邊個同你講買軍備係為左抵禦大陸架

賣武器同埋加軍費,美國真係吸乾呆灣

老尾有收錢已經係最大意義啦

純粹賺錢

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-10-13 11:51 AM 發表

美國係自己玩死自己,做出了不可挽回的錯誤判斷,反而越係打臺灣牌,大陸收回臺灣的決心和意志越大
隨著解放軍戰機發動機有質量突破,配備足夠數量的戰機後,取得制空權,基本上結局已定。

不過,戰爭仍是迫不得已的情況,若不是美國打台灣牌,事情並不迫切,國民黨主政時,兩岸還是有傾有講的。

講句實話咁鬼近真係要炸平你有乜易啊,不過都唔緊要啦菜菜子係最緊要搞啲咁嘅政治野,唔搞啲咁嘅政治野佢仲有乜嘢搞啊

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-10-13 12:01 PM 發表
原來香討甘多軍事磚家
失敬失敬
都唔夠曱甴多!

台灣佬愛自high

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 hahawin@ 於 2021-10-13 10:45 AM 發表
學者, 有乜客仔會買又貴又舊又過期嘅貨? 人哋真正目的都唔知就出嚟七
買一盤無用既桔,有乜用?

一來當交保護費(可以繼續揾錢),二來過水濕腳(食回佣之類);歸根究底都係為錢

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-13 10:29 AM 發表
台灣而家仲攬住70年代已有的設計翻新版F16V當寶, 人地美國而家都知F22及F35都唔夠大陸的J20a/B抽,

菜菜子都係算把啦, 花空庫房, 浪費黎托咩
菜菜子根本同羅冠聰一樣叫台灣人民同台軍對抗中國,但如果台灣真有事100%肯定菜菜子自己就走佬去美國再讀書

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]