• 瀏覽: 41,890
  • 回覆: 259
  • 追帖: 1
+18
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-13 10:15 AM 發表
台海近年成為北京與華府角力的競技場,在民進黨主政下的台灣本身業已成為北京眼中造成台海不穩定的推手之一。10月10日台灣雙十節前夕,解放軍機飛

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211012/524619377425780736417562.jpeg/Kby1MBtGDB_QChECGvLrhVelVuYHdhaLbaPOb22jzm8?v=w1280r16_9 ...
我唔同意, 我相信中共出兵, 兵未到台灣, 台灣人已經宣佈投降
民進黨癈人就不用說, 就算是國民黨, 如果有本事當年就唔洗著草啦, 何況而家中共軍備已經比當年先進左幾十倍
以上是客觀分析

學者, 有乜客仔會買又貴又舊又過期嘅貨? 人哋真正目的都唔知就出嚟七

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-13 10:15 AM 發表
台海近年成為北京與華府角力的競技場,在民進黨主政下的台灣本身業已成為北京眼中造成台海不穩定的推手之一。10月10日台灣雙十節前夕,解放軍機飛

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211012/524619377425780736417562.jpeg/Kby1MBtGDB_QChECGvLrhVelVuYHdhaLbaPOb22jzm8?v=w1280r16_9 ...
就係,現在唔出兵收復台灣,根本無根據,連武力統一習主席連提都唔提,你話幾無理?

交保護費,就是這意義。。。哈!

[兩岸新聞評論] 美學者:售台昂貴武器無意義 台海開戰數小時即被解放軍摧毀

嘩...大佬,你個美學者倒老細米,
酒干淌賣無都養到個歌星出來,將D舊貨高價賣走,難得有收買佬肯要呀! D快過期嘅彈藥都揾機會拉班細僆舉行乜乜演習,不過唔知道有冇得claim返兄弟盟友費用.

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-13 10:27 AM 發表

大陸最好嘅方法就直接捉拿菜豬婆然後叫佢宣布萊島投降! 連轟炸都唔使!
你精我都精,所以偽省長不停演練逃跑計劃。

只需導彈已可數小時收回台灣

吾買武器邊有回扣攞..
愈貴愈好...

提示: 違規內容已被屏蔽
菜省長..........fake news

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-10-13 10:35 發表
連個釣魚島甘細都收唔到
仲話收服台灣大甘多倍既島
收服咗啦~你唔知咩,已經有海警艦恆常巡邏,連日本軍艦都唔敢靠近,前排有日本人想上島,都俾日本軍艦阻止

引用:
原帖由 Island-Man 於 2021-10-13 10:24 AM 發表
可能只需發出宣戰聲明,呆軍就自動棄械,根本無須摧毀D武器!
菜省長第一時間坐飛機向東走

做尾狗要交保護費是常識

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]