• 瀏覽: 5,211
  • 回覆: 24
+4
新加坡單日新冠確診宗數回升,再有2,976人染疫。

昨日的新增病例中,2,721宗屬社區感染,251宗在外勞宿舍錄得,4宗屬外來輸入。

新加坡由上周二起,一連5日錄得單日逾3,000宗病例,其後兩日一度回落,昨日再反彈至接近3,000宗。

昨日再有11人死於與新冠病毒有關的併發症,年齡介乎66歲至98歲,包括5男6女,全都有潛在健康問題。其中3人未打新冠疫苗、2人已完成接種,其餘6人打了一劑。

目前新加坡累計有逾13萬人確診,183人病逝,及至周一,全國約545萬人口中,累計約八成三已完成打針。

亜咖喱三哥真係好帶挈
去到邊,臭到邊

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/world/6165d787e774ffb02a90f4c4/新加坡單日新增確診宗數回升-再有11人死於新冠病毒併發症

與病毒共存嘅後果.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-13 08:13 AM 發表
與病毒共存嘅後果.
跟美國係咁架喇

「與COVID病毒共存」下場如何,大家都看得到。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-10-13 08:16 發表

12752615 跟美國係咁架喇
等睇新加坡, 再爆鑊甘.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-13 08:20 AM 發表

等睇新加坡, 再爆鑊甘.
無錢就選擇與病毒共存人命關政府鬼事…政要有成隊醫療團隊照顧…平民食自己條命唔值錢

五百萬人口有十三萬確診, 中招率都幾高!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-13 08:27 AM 發表
五百萬人口有十三萬確診, 中招率都幾高!!
客死異鄉……留係香港咪唔會咁囉

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-10-13 08:25 發表

無錢就選擇與病毒共存人命關政府鬼事…政要有成隊醫療團隊照顧…平民食自己條命唔值錢
其實出事好多都係外勞, 新加坡根本唔想, 花咁多資源喺佢哋身上.

宗教大L晒㗎
睇下拜耶穌班耶L就知啦
比ISIS更加痴線

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-13 08:31 AM 發表

其實出事好多都係外勞, 新加坡根本唔想, 花咁多資源喺佢哋身上.
連香港移去嘅醫生都同樣對待

與病毒共存就預咗係咁㗎啦,有乜好講

65歲香港醫生去移民???

引用:
原帖由 gogoaway 於 2021-10-13 09:03 AM 發表
65歲香港醫生去移民???
莫非睇中新加坡有笞刑?

咁香港都要加返笞刑先留到人才

草菅人命!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]