• 瀏覽: 69,073
  • 回覆: 393
+7
你識嬲,你估十幾億中國人識唔識嬲?

白皮用3g 喇

引用:
原帖由 赤共 於 2021-10-13 06:48 AM 發表
人吔唔用獨栽鬼國嘅垃圾,過主啦封鎖消息,不能自由瀏覽互聯網絡,共奴慢慢用啦,唔好翻牆呀走狗
你係中國香港俾共產黨管有咩感受。登你可憐,哈哈。
日日飲東江水,食大陸菜。睇得出你好委屈,辛苦你。哈哈

黃狗可以繼續打飛機,事實係太子女已經回國,誰勝誰負要討論嗎?面係人哋俾架係自己丟

提示: 違規內容已被屏蔽
咁要禁返楓葉國產品囉 

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-10-13 03:11 AM 發表
美國政府自去年初加強封殺華為,勸籲其他國家不要採用華為5G設備。海外最新一項民意調查更顯示,超過75%的加拿大人認為,當地政府應該禁止華為參與加拿大的5G網絡建設。 據民調公司Nanos Resear

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/3080000/3080165/Whats11_1024.jpeg

加拿大禁錮了孟晚舟三 ...
加拿大決定成為落後國家😂

加拿大省永遠沒有獨立性

引用:
原帖由 赤共 於 2021-10-13 06:44 AM 發表

香港無水塘㗎
香港水塘?你真係冇腦既喎,
你不如話飲你自己d尿維生啦,
白痴仔

毒品十綁架係大麻國的特色

無所謂啦!預料之中

引用:
原帖由 ~Myrtle~ 於 2021-10-13 05:19 AM 發表
又話『雖遠必豬』?
加拿大人咁反華
五毛去豬佢哋啦!
你離開赤共香港先啦口講反共,但日日賴死係香港奶共

美國為首西方國家不能被牠們看不起的亞裔在高科技/高回報而又難以找到替代生產國的領域作主導地位,所以會聚西人力量將華為及中國其他高新科技企業扼殺於搖籃中。牠們知道西方公司接手中國企業服務的成本會大幅增加,並終歸會由市民承擔,推高通漲,影響民生。因此,美國等西方政府加印銀紙(部分會直接發給市民支助生活費或間接把股市托起)以緩和高成本服務對市民的影響。另外,華爾街政府亦在各大宗商品市場上下其手,推高價格,使中國對外出口產品有較大的升價,又或成本太高索性不接訂單,出廠單價高企又會影響了西人對中國企業的感覺,更加支持牠們政府限制中國高新科企的決定,乖乖使用高價的西方産品都覺得值得。無語...

引用:
原帖由 赤共 於 2021-10-13 04:11 AM 發表

無錯,垃圾華為收皮啦,又無能力造晶片,要求美國賣,新電話用4g喎,笑大人個口
都係你主人出D陰招

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]