• 瀏覽: 58,908
  • 回覆: 287
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-13 06:30 AM 發表

人一藍 腦便殘
醫生寫遺書本身就係想人知件事

即係你自殺寫遺書
你想人見到定睇唔到?
寫畀自己睇?

我冇睇遺書內用 不過如果有寫醫療失誤
相信係希望人正視問題!
岸鳩,
無中生有.
內容半鹹淡,擺明無讀書的人寫.

死人不說話,如果咁大控訴,咪出來指證囉,駛乜死。
一個醫生都唔尊重生命,有乜好講。
你咁鐘意咪信囉,2019 的黑暴咪一班白痴信埋一堆文宣攪出來。

鄭松泰講嘅總係令人懷疑真相不是這樣

佢因咩自殺其實唔係重點
重點係佢身為醫生竟然唔係救人,而係殺自己。
佢絕對違反醫生專業操守,係好壞既例子。絕不可以同情。
立場同鄭蟲唔使借機幫佢洗白同借佢攪事。

引用:
原帖由 老實香港人 於 2021-10-13 04:27 AM 發表
唉,死係解決唔到問題嫁。
老實講,醫生你35歲仲好後生,無死未來仲可以救到好多人。
仲有好多解決問題既方法,你可以同電視同報紙爆料姐。
我一直覺得自殺係好蠢一回事。
贊成
難得有心做呢份工,更加應該要做好佢

立場啲野,聽完就算,同之前蘋果一樣。唔需要當真。

引用:
原帖由 sam1681818 於 2021-10-13 07:15 AM 發表

點解佢會有遺書?佢哋識㗎?
你問鄭松泰啦!

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-13 07:12 AM 發表

一定要盲?
就算真射爆
道歉都無一聲啦
唔好話負責任

先唔評真假
如果真射爆咗
你覺得應該點處理?
藍畜咪只會話 抵死
人賤D野係唔難估
道歉?你有咩證據係警察打傷佢!?
相反你班黃絲一直講大話…明明無盲扮盲,有醫療報告又唔俾人公開!
你班黃絲個心盲完未?

遺書會用呢啲語氣?
無證據你話係鄭蟲太嘅遺書都得啦

班政棍證據不可信,如果唔係拒次次參與搞事,還可信下拒…..

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-13 07:12 AM 發表

一定要盲?
就算真射爆
道歉都無一聲啦
唔好話負責任

先唔評真假
如果真射爆咗
你覺得應該點處理?
藍畜咪只會話 抵死
人賤D野係唔難估
乜嘢叫先唔評論真假?
你班隊友造假咪叫人唔評論真假?
即係今次唔搬龍門,改為封住個龍門唔俾人射?🤣

你想搞大件事有好多方法,你可以copy資料比傳媒,你可以唔要前途去東張西望舉報都無問題
既然你連死都唔怕,點解唔生存落去?醫生見識生離死別的事太多太多,
就因為有個病人死醫療失誤就走去自殺,加埋果個議員,我自己就唔係好信啦,
事情未知道真相,唔想跟車太貼,但我唔認同自殺然後寫封遺書黎威脅人

引用:
原帖由 pkpc 於 2021-10-13 03:08 AM 發表
博愛醫院一名 35 歲關姓女醫生日前在該院內自殺身亡,前立法會議員鄭松泰昨日(12 日)在網上披露一封遺書,稱是來自該名女醫生手機,遺書中提到她自殺的原因,是對一名早前失救的病人感到自責。遺書中透露,當時病人失救是牽涉管理失誤(management error),亦控訴管理層事後的「debriefing」(術後講解)只是「走過場」,而失救病人的家人,亦不知道手術期間的情況。

兩個獨立消息來源 ...
你肯定 ?
立場新聞信一成

引用:
原帖由 pkpc 於 2021-10-13 03:08 AM 發表
博愛醫院一名 35 歲關姓女醫生日前在該院內自殺身亡,前立法會議員鄭松泰昨日(12 日)在網上披露一封遺書,稱是來自該名女醫生手機,遺書中提到她自殺的原因,是對一名早前失救的病人感到自責。遺書中透露,當時病人失救是牽涉管理失誤(management error),亦控訴管理層事後的「debriefing」(術後講解)只是「走過場」,而失救病人的家人,亦不知道手術期間的情況。

兩個獨立消息來源 ...
所以點解要阻醫改,大家心照。

信?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]