• 瀏覽: 3,981
  • 回覆: 16
食物及衞生局局長陳肇始下午會見記者時表示,政府早前採購的750萬劑阿斯利康疫苗將捐贈予「新冠疫苗全球獲取機制」 。

買左幾錢.....

新聞來源連結:
https://www.google.com/amp/hd.stheadline.com/amp/news/realtime/hk/2261698

引用:
原帖由 poorsa2 於 2021-10-12 05:16 PM 發表
食物及衞生局局長陳肇始下午會見記者時表示,政府早前採購的750萬劑阿斯利康疫苗將捐贈予「新冠疫苗全球獲取機制」 。

買左幾錢.....

新聞來源連結:
https://www.google.com/amp/hd.stheadline.com/amp/news/realtime/hk/2261698
乜香港有買過呢啲垃圾咩?

點解唔俾香港人打AZ??

阿屎疫苗根本係垃圾,香港班走狗磚家寧買英國佬垃圾嘢都唔買多啲大陸嘢,依家又俾英國佬揾笨賊!

己所不欲,勿施於人

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-12 05:32 PM 發表
點解唔俾香港人打AZ??
有人想打?

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-10-12 05:38 PM 發表
己所不欲,勿施於人
效法日本

引用:
原帖由 快思飛 於 2021-10-12 05:37 PM 發表
阿屎疫苗根本係垃圾,香港班走狗磚家寧買英國佬垃圾嘢都唔買多啲大陸嘢,依家又俾英國佬揾笨賊!
咩垃圾呀?台灣人、泰國人爭住打~

好過拎去堆填區,反正有些港人都唔願意接種疫苗,捐咗出去算啦

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-10-12 05:41 PM 發表

效法日本
日本淨係送7O萬劑AZ俾台灣;香港為乜禁慷慨, 送多十倍?納稅人好苦!!

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-10-12 05:43 PM 發表
好過拎去堆填區,反正有些港人都唔願意接種疫苗,捐咗出去算啦
可能長者想打AZ呢??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-12 05:42 PM 發表

咩垃圾呀?台灣人、泰國人爭住打~
你知唔知台灣打新冠疫苗死嘅人仲多過中招死嘅人呀,世界紀錄嚟㗎!

引用:
原帖由 快思飛 於 2021-10-12 05:46 PM 發表

你知唔知台灣打新冠疫苗死嘅人仲多過中招死嘅人呀,世界紀錄嚟㗎!
老蕭無講噃~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-12 05:45 PM 發表

可能長者想打AZ呢??
我識好多長者就無論甚麼疫苗,一概唔打,無符

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-10-12 05:48 PM 發表

我識好多長者就無論甚麼疫苗,一概唔打,無符
我知好多長者親英戀殖, 如果知有英國貨打, 或者好湧躍去打~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]