• 瀏覽: 28,046
  • 回覆: 145
+9
強烈熱帶風暴「圓規」進入香港800公里範圍,3號風球現正生效,天文台罕有再提前預告「掛高波」!在圓規與東北季候風的共同影

收市後,5:20pm 就改掛8號風球了,大家可以準備放工返屋企了 。

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 1012_00822_001.html

恆生指數收市嘅時候掛八號風球 , 跟住五點六點七點八點收工嘅人全部炒埋一碟。 , 同我之前估計嘅一樣

我對幅相興趣比較大

引用:
原帖由 takngaihk 於 2021-10-12 03:26 PM 發表
恆生指數收市嘅時候掛八號風球 , 跟住五點六點七點八點收工嘅人全部炒埋一碟。 , 同我之前估計嘅一樣
都預咗係咁了

明天六點半左右落波 , 各位今晚記得早啲瞓 , 唔好諗住打麻雀打通宵 , 留意 599G ..

引用:
原帖由 takngaihk 於 2021-10-12 03:30 PM 發表
明天六點半左右落波 , 各位今晚記得早啲瞓 , 唔好諗住打麻雀打通宵 , 留意 599G ..
明天應該頂到半日嘅

張圖唔錯

引用:
原帖由 bthk2008 於 2021-10-12 03:33 PM 發表

明天應該頂到半日嘅
希望係啦 , 我當初步估計係重陽節 , 全日8號 , 點知早咗..

今日 OT 20 分鐘就走得,  皇恩浩蕩 

引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2021-10-12 03:33 PM 發表
張圖唔錯
一般啫

放工掛八號比人鬧,很久以前日間掛又話引起市面混亂搶車搭,香港人真係咩都自己講晒。

嘥九氣咪打亂人哋嘅收工時間搞到笠笠亂

仲有冇得開六合彩

引用:
原帖由 牛熊分界線 於 2021-10-12 03:27 PM 發表
我對幅相興趣比較大
報告天氣 既新聞 永遠都有呢d圖, 係攝記特權,  若普通人拍就是偷拍狂了

主題標籤 #天文台
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]