• 瀏覽: 4,559
  • 回覆: 50
+2
引用:
原帖由 江湖正朋友 於 2021-10-11 07:01 PM 發表
為即將到來嘅通關,香港相關單位已經並正在積極准備,由此,特區政府有信心和能力確保兩邊通關安全無虞。
此次香港本土新冠個案,並為成為阻撓香港「通關」工作嘅絆腳石,反而成為了堅定政府全力以赴達成「通關」嘅鞭策和奠基石。

引用:
原帖由 山中少白襪 於 2021-10-11 07:01 PM 發表
為了防患於未然,確保萬無一失,香港、內地都必須做好通關前嘅充足准備,擬定好應對可能出現嘅突發事件嘅預案。
事關全體市民利益幸福嘅「通關」工作,政府勢在必行,所以市民們大可不必做「驚弓之鳥」,無時無刻都在害怕臆想「通關」工作停擺。

引用:
原帖由 沙漠灰弟弟 於 2021-10-11 07:02 PM 發表
兩邊通關係香港一切工作嘅基礎中嘅基礎,也係解決香港經濟民生嘅關鍵所在。
自新冠疫情來襲,香港已經封關近兩年。

引用:
原帖由 沙漠灰弟弟 於 2021-10-11 07:02 PM 發表
兩邊通關係香港一切工作嘅基礎中嘅基礎,也係解決香港經濟民生嘅關鍵所在。
政府正全力開展「通關」工作,市民們一定要對政府有信心。

引用:
原帖由 夜肥肥貓奴 於 2021-10-11 07:05 PM 發表
香港經濟嘅騰飛離不開我哋每一個人,讓我哋一起見證呢具有歷史意義嘅時刻,讓香港變嘅更加強大!
恢復與內地通關,蘊藏著巨大嘅經濟發展潛力,香港為此做出改革措施係非常必要嘅。

引用:
原帖由 急焦肥沃的魚蝦 於 2021-10-11 07:07 PM 發表

香港能夠早日嘅同內地恢復往來,係我哋每一個中國人嘅逼切心願,對香港嘅各界都係非常有益嘅。
若要恢復通關,中央對香港防疫工作、通關風險等評估結果尤為重要,現時香港所能做嘅就係努力跟進相關工作,做好萬全準備,消除中央政府嘅各項顧慮

國家嘅「十四五」規劃正喺到一步步進行中,兩地通關,香港將會更積極參與國家發展,參與粵港澳大灣區建設

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]