• 瀏覽: 5,607
  • 回覆: 17
+3
新加坡新增3703宗新冠病毒確診個案,再創疫情爆發以來單日新高。 衛生部門宣布加強防疫措施,從星期三開始,未接種疫苗的民眾不能堂食及進入商場或景點。 總理李顯龍說,與病毒共存的過程並非一帆風順,預計至少需要三個月,甚至六個月,才能夠進入疫後新常態,屆時限制可望鬆綁、恢復正常活動。 當局又宣布,從本月19日起,來自美、英、法、西班牙等八個國家、並完成接種疫苗的旅客,只要入境時通過檢測,毋須隔離檢疫。                ...

新加坡勇武抗疫

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1614440-20211010.htm

與病毒共存政策之下,結果.......

總理已經講咗國民要學好與病毒共存,香港電台仲報呢啲新聞係咪想同新加坡政府過唔去?黃絲曱甴好快又會跳出來吠要擁抱病毒,黑醫護又會屌政府遲遲唔開關。

與病毒共存,好快病毒會針對d疫苗,進行變種,專殺打左針既蠢人

共存亡

都決定左同病毒共存囉,就咪理每日新增幾多確診幾多死亡啦

西方價值觀嘅謊言,根本醫療崩潰,唔夠病房隔離,要求人民居家自我隔離而做成家人交差感染,亦係感染人數暴增來源。

死亡曲線

附件

Screenshot_20211010_172137.jpg(81.41 KB)

Screenshot_20211010_172153.jpg(71.3 KB)

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-10-10 04:48 PM 發表
總理已經講咗國民要學好與病毒共存,香港電台仲報呢啲新聞係咪想同新加坡政府過唔去?黃絲曱甴好快又會跳出來吠要擁抱病毒,黑醫護又會屌政府遲遲唔開關。
RTHK 為什麼妒忌敝國呢?

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2021-10-10 05:23 PM 發表
死亡曲線
一日死十一個咋嘛,死百一個都唔怕多啦!

跌到2500喎要唔要更新一下

與病毒共存

佢到底知唔知隻病毒不停變種,佢點樣共存?死多d人就知錯了

頭已經洗濕咗,要頂硬上

引用:
原帖由 Schnauzer 於 2021-10-20 07:20 AM 發表
頭已經洗濕咗,要頂硬上
昨天3994一樣頂得了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]