• 瀏覽: 74,404
  • 回覆: 754
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-10 02:10 AM 發表

所以就要找借口「先發制人」隨意派軍隊進入別國領土?
就是中國人沒有認真反醒自己擴張歷史還要美化自己發動侵略才引起鄰國人民反感。
你見到屋企門口著火,你會任佢燒?
新中國有擴張咗邊度?講嚟聽吓?
中國幫完北韓全部兵撤退,美軍呢?口號幫南韓,仗都打完,但今時今日仲喺南韓賴死唔走喎,呢啲就係你講果啲囉
奶美狗真係得啖笑

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-10 02:18 AM 發表

所以美國有像中國一樣無視韓國朝鮮中國人民感情,
到現在還要大搖大擺拍電影歌頌自己軍隊非法進入韓國領土發動戰爭的「威水史」?
中國人在這一點比較噁心吧。
非你老母咩,讀下歷史先出嚟柒啦,中國係應朝鮮去援朝,咁中國點樣非法進入北韓領土呀,中國人噁心,咁你係咩人呀?黑人定啡人?你咁憎中國人你做咩賴死喺中國嘅香港乞生活?你乞丐嚟㗎?定你係天生賤種呀

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-10-10 03:04 AM 發表

你見到屋企門口著火,你會任佢燒?
新中國有擴張咗邊度?講嚟聽吓?
中國幫完北韓全部兵撤退,美軍呢?口號幫南韓,仗都打完,但今時今日仲喺南韓賴死唔走喎,呢啲就係你講果啲囉
奶美狗真係得啖笑
你又再為中國「先發制人」非法進入韓國領土侵略找借口了,
最後朝鮮金日成也明白中國就個「盟友」不安好心所謂「抗美援朝」只是借機想建立在朝勢力干涉內政,
之後當機立斷處死勞動黨內親中延安派將中國軍隊趕走(就是你所說的「撤退」)親蘇聯了,
可見中國的行徑不得人心。

引用:
原帖由 hohohea 於 2021-10-10 03:03 AM 發表
講衰D 北韓人同南韓人而家俾你揀你做邊個?
當然係北韓,幸福快樂指數排全球第二!

"北韓曾經發表過一份全球幸福指數報告,最幸福的國家為中國,取得100分滿分,北韓(98分)﹑古巴(93分)﹑伊朗(88分)和委內瑞拉(85分)則緊隨其後,而美國只有3分,排在203位,韓國只有18分,排在152位。"

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-10 03:24 AM 發表

你又再為中國「先發制人」非法進入韓國領土侵略找借口了,
最後朝鮮金日成也明白中國就個「盟友」不安好心所謂「抗美援朝」只是借機想建立在朝勢力干涉內政,
之後當機立斷處死勞動黨內親中延安派將中國軍隊趕走(就是你所說的「撤退」)親蘇聯了,
可見中國的行徑不得人心。
盟咩友呀?中國從來係不盟喎,中國軍隊係自己走唔係俾人趕走喎,你啲料大技院睇返嚟?

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-10-10 03:13 AM 發表

非你老母咩,讀下歷史先出嚟柒啦,中國係應朝鮮去援朝,咁中國點樣非法進入北韓領土呀,中國人噁心,咁你係咩人呀?黑人定啡人?你咁憎中國人你做咩賴死喺中國嘅香港乞生活?你乞丐嚟㗎?定你係天生賤種呀
我說是中國非法進入韓國領土,
請問中國軍隊有得到大韓民國允許進入漢城嗎?
不為自己的侵略行為向韓方道歉就算了,

還要拿兩韓民眾的分裂戰爭傷痛為自己臉上貼金,
你可會見美國現在會拿朝戰來反人類逆歷史潮流拍電影歌頌自己,
請問美國人也應該學中國一樣拍電影說是「應韓國要求」進入朝鮮打得好打得妙嗎?

在這一點中國人應該認真反省自己,
不是天天撒謊「不攪侵略愛好和平」。

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-9 11:22 PM 發表
中國軍隊戰爭地點在韓國領土是吧?
本質就是中國未經韓國允許非法進入韓國領土,
怎可能因為保護自己就「先發制人」侵略別國,
並用所謂「志願軍」名義非法進入別國「干涉他國內政」,中國做法和當年日本沒有分別,
中國和現在日本右翼一樣對自己的侵略行為死不認錯,
還赤裸裸拍攝電影歌頌自己侵略「正當合法」令人震驚。
你咁樣曲線吊老味?
死左都無人可憐呀

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-10 03:44 AM 發表

我說是中國非法進入韓國領土,
請問中國軍隊有得到大韓民國允許進入漢城嗎?
不為自己的侵略行為向韓方道歉就算了,

還要拿兩韓民眾的分裂戰爭傷痛為自己臉上貼金,
你可會見美國現在會拿朝戰來反人類逆歷史潮流拍電影歌頌自己,
請問美國人也應該學中國一樣拍電影說是「應韓國要求」進入朝鮮打得好打得妙嗎?

在這一點中國人應該認真反省自己,
不是天天撒謊「不攪侵略愛好和平」。
侵略?到今時今日入侵韓國嘅軍事依然係美國喎,你點睇美國?

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-10-9 09:40 PM 發表

這就是言論自由的後果,是人是畜,路人雞知
1樓2樓不是人是…

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 賢豬 於 2021-10-10 03:43 AM 發表

盟咩友呀?中國從來係不盟喎,中國軍隊係自己走唔係俾人趕走喎,你啲料大技院睇返嚟?
不要玩文字遊戲了,
金日成都處死延安派清洗親中人馬了,
中國軍隊還有臉留在朝鮮?
中國最終無法借機建立在朝勢力被金日成趕走賠了夫人又折兵,
還在世界歷史落得侵略並不認錯罵名,
只好逆歷史潮流拍噁心東亞鄰國電影安慰自己。

引用:
原帖由 12345六 於 2021-10-10 03:55 AM 發表

不要玩文字遊戲了,
金日成都處死延安派清洗親中人馬了,
中國軍隊還有臉留在朝鮮?
中國最終無法借機建立在朝勢力被金日成趕走賠了夫人又折兵,
還在世界歷史落得侵略並不認錯罵名,
只好逆歷史潮流拍噁心東亞鄰國電影安慰自己。
我想問你係咩人?又係呀嫲係果啲自願做日蝗慰安供日蝗軍享用生出嚟果啲蝗種後代?
點解你仲賴死喺中國嘅香港嘅?點解嘅?你天生犯賤定係天生賤格啫,要賴死喺你咁憎種族嘅地方

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-10-10 03:49 AM 發表

長津湖是北韓北部最大的湖泊,由發源於黃草嶺的長津江向北在柳潭裡和下碣隅里之間形成長津湖,最後注入鴨綠江。

漢城
韓戰中中國軍隊有非法進入大韓民國首都漢城,
另外大韓民國是包括長津湖在內的整個朝鮮半島領土,
請問中國有得到大韓民國允許進入該地嗎?
沒有的話中國是入侵大韓民國領土何德何能有臉拍侵略別國的電影?
拍攝有關長津湖電影有諮詢當時的盟友現在朝鮮金正日及朝鮮人民的同意嗎?
中國真是想稱霸想怎樣做就怎樣做不用理會兩韓民眾的感情?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]