• 瀏覽: 70,290
  • 回覆: 866
  • 追帖: 1
+21
新加坡採取與新冠病毒共存防疫策略後,國內疫情惡化。總理李顯龍周六(9日)發表全國講時話時解釋,當地過去致力避免人民染疫,

新加坡依家疫情爆到七彩,日日確診人數3,000幾,竟然咁大膽搞"與病毒共存",未免冒險咗o的啩!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20211009/bkn-20211009060900374-1009_00992_001.html

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
搞唔掂, 咪學老美無奈共存論,
佢咪唔會俾人話佢無能囉。

D無能垃圾國家300萬人都搞唔掂,咪要同病毒
共存囖,祖國13億人都可以令病毒under control,
新加波專心輸出d星馬泰波妹賣肉算把啦

3千日每月九萬,不出半年星洲就變廢墟…

話要同歐美開放互通,睇來放煙花

引用:
原帖由 gogoaway 於 2021-10-9 08:26 PM 發表
搞唔掂, 咪學老美無奈共存論,
佢咪唔會俾人話佢無能囉。
與病毒共存

李顯龍拒用中國科興疫苗,
用2種西方疫苗,結果搞出現在鳥樣!

之前話自己係精英管治, 家下精英搞唔掂就共存,強姦殺人管唔掂又可以共存?

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-10-10 12:21 AM 發表
之前話自己係精英管治, 家下精英搞唔掂就共存,強姦殺人管唔掂又可以共存?
10月9日全球新冠肺炎疫情最新數字 - 雅虎香港

https://yns.page.link/sh1ru

佢老美咁快就死73萬幾人新加坡危而

未有抗病毒藥就共存,為錢揾人命較飛。。

已經返唔到轉頭,如果病毒再變種成高死亡率疾病,呢D地方就係人為既世紀大災難

引用:
原帖由 busilogicoo 於 2021-10-10 10:12 AM 發表
未有抗病毒藥就共存,為錢揾人命較飛。。
咁點解要打疫苗?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]