• 瀏覽: 8,941
  • 回覆: 96
+6
引用:
原帖由 chun4321 於 2021-10-9 08:46 AM 發表
核心部份全是外國野!
賣番來組裝都叫痔煮燃發?
名嚟啫,同反清復明一樣。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-10-14 06:45 PM 發表

老美已經卡住發動機,禁止賣俾中國。
下一個老美可能卡住雷達通訊系統。 呢個系統“可能”系美國武器公司雷神產品。
我都覺美國會聯同歐洲禁售,打完華為打C919,無理由眼白白比中國發圍,

中國砌機點平都無用,唉

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-10-14 07:50 PM 發表

我都覺美國會聯同歐洲禁售,打完華為打C919,無理由眼白白比中國發圍,

中國砌機點平都無用,唉
呢排供應鏈斷左,揾緊地方買廁紙,民航機吾得閒搞。

引用:
原帖由 behappy1997 於 14-10-2021 18:45 發表

老美已經卡住發動機,禁止賣俾中國。
下一個老美可能卡住雷達通訊系統。 呢個系統“可能”系美國武器公司雷神產品。
唯有望中國國產自主研發「長江 CJ-1000A」的效能可以比得上外國貨(CFM LEAP-1C)啦!

引用:
原帖由 =大檸樂= 於 14-10-2021 19:29 發表

737比A320打到冇訂企, 而家仲多左C919, 真係收得皮
COMAC C919 真係要成功推出市場,然後被普羅大眾對其質量和質素自由地進行評價,累積數年的營運經驗和安全紀錄,才會得到各界認同。現在連第一步也未成功。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-10-14 08:26 PM 發表

COMAC C919 真係要成功推出市場,然後被普羅大眾對其質量和質素自由地進行評價,累積數年的營運經驗和安全紀錄,才會得到各界認同。現在連第一步也未成功。
所以C919的價錢咪以737一半價錢訂價

引用:
原帖由 =大檸樂= 於 2021-10-14 19:29 發表

737比A320打到冇訂企, 而家仲多左C919, 真係收得皮
Airbus已經出咗A320neo
737基本上已經收皮咗一半
如果C919做習總普京專機
好過賣廣告更有說服力

C919適航證都未攞到

引用:
原帖由 =大檸樂= 於 14-10-2021 20:28 發表

所以C919的價錢咪以737一半價錢訂價
中國人力資源豐富,產品只差市場認同,就算未來有能力造出與西方飛機同級的產品,相信價錢仍然可以保持低於他們。

引用:
原帖由 rayhome99 於 2021-10-9 11:59 AM 發表

787咪又係全球採購零件
反中L根本唔會明白,全球分工生產的部件先至係符合經濟效益……而家根本係老美破壞呢個規則

引用:
原帖由 walkera2006 於 14-10-2021 21:09 發表
C919適航證都未攞到
如果攞唔到歐美適航證,咪國內自家用囉!
一系賣比俄羅斯、伊斯蘭國家及其他二三線國家。
平價中短程客機一定會有航空公司想買,唔怕賣唔出。
最緊要技術成熟和可靠,安全少問題。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-10-9 08:27 AM 發表
雖然世界是敢怒不敢言, 但自從發生了MH370事件後, 

大家都知, 仲坐波音機出行的, 根本係儍仔
MH370當時有無香港乘客呢?

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-10-14 09:09 PM 發表
C919適航證都未攞到
岸久的嗎?

單係國內需求已經接訂單接到手軟!

咁遲啲理大可能要研究埋呢隻機,除了火星車之外...

舒服晒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]