• 瀏覽: 519
  • 回覆: 14
+2
反大魚變支持
支持又變反對

明日大魚反對的變晒支持
到底玩咪呀

新聞來源連結:

https://news.sina.cn/gn/2021-10- ... 885.d.html?from=wap
@大林林

加華呂志和話過香港大把地
果然是過左幾日就即刻大把地
以前反大魚嘅變左支持
以前支持嘅又變左反對
香港呢個東方之豬果然估佢唔到

其實依我睇法系
亞爺取消鄉下佬議席完全是依照車公意思
啲鄉下仔已經攪到人神共憤

班反對嘅去晒邊?
@dtw
@人類仔
@A1000

引用:
原帖由 dtw 於 2021-11-23 11:01 AM 發表

我嘅意見係保育重要,但民生有正常、合理住屋更加重要,香港已經係全世界樓價最高地區多年,難道唔應該改變?一個城市,仲要國際城市不可能只有金融,基層市民住屋必須要跟上!香港已經生無住處,老無養處、死無放處!
香港只開發一二成土地咋
山多平地少
踩單車友點會唔知道

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-11-23 01:25 PM 發表

環保撚又想搞事... 完
住大啲就唔使見院友喇
七個有一個呀

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-11-23 03:50 PM 發表

土地問題>精神病>外國勢力挑撥>無限顏革
咪系
佢有佢西痛
你有你夾送
好過喇
住到咁叫人點仆野呀
叫都唔敢叫
有咩人生樂趣呀?

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-11-23 04:38 PM 發表
共濟會是不存在的是科幻小說是笑話是鬼扯
https://www.jamaicaobserver.com/apps/pbcsi.dll/storyimage/JO/20171124/ARTICLE/311249946/AR/0/AR-311249946.jpg

邊度來架?

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-11-23 04:26 PM 發表

西方陰謀集團將熱錢資本流入中國土地,引發中國土地的瘋狂炒賣資本化(高盛黑石VanGuard)
用人類基本須求衣食住行的住 - 生存空間收縮政策壓迫到中國人有精神病
產生金字塔頂層的貪婪資本家,中低層的反社會人格樓奴/躺平大神,貧富分化,經濟上的收割與奴役系統
西方只用在民憤上升到一定時間搞滲透,玩顏色革命就可以威脅各國政府
同一時間加強濫發美元逼各國為了正常貿易要平衡匯率一齊QE印銀紙 ...
唔錯
你啲院友都幾有料
白皮就是二招
木馬
令目標互相殘殺

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-11-23 05:42 PM 發表

這些西方玩意,什麼影子政府,共濟會,這些東西都是假的,是不存在的,是虛構的,是捕風捉影,被迫害妄想症發作
中國人怎可能有這樣強大的對手的呢,而且中國人打遍天下無敵手,武統銀河系也是不久之後要幹的事啦沒事兒,安心吃飯去
未夠鍾呀

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-11-23 04:26 PM 發表

西方陰謀集團將熱錢資本流入中國土地,引發中國土地的瘋狂炒賣資本化(高盛黑石VanGuard)
用人類基本須求衣食住行的住 - 生存空間收縮政策壓迫到中國人有精神病
產生金字塔頂層的貪婪資本家,中低層的反社會人格樓奴/躺平大神,貧富分化,經濟上的收割與奴役系統
西方只用在民憤上升到一定時間搞滲透,玩顏色革命就可以威脅各國政府
同一時間加強濫發美元逼各國為了正常貿易要平衡匯率一齊QE印銀紙 ...
江時期羅富齊是同中國做大宗原料
GDP作政績亦是當時的正策

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-11-23 06:13 PM 發表

多年賤賣稀土原材料,出賣中國人奴動力,壓賤國民工資,極低毛利價格出售價廉物美中國商品到美國... 好多野自己心照,根本完全唔合理的
雖然如此但實情我唔知
可能是史上最佳影帝都話唔埋
贏得時間和強化左實力
今日的平視是多任的功勞
@dickwu2009
@

引用:
原帖由 voyagehk 於 2021-11-24 12:43 AM 發表

我諗中國未至於外強中乾嘅,它美更似外強中乾嗰個,反正你見國際上例如中美係邊個揸住主導權邊個求邊個多一眼都睇得出

至於你講嘅陰謀就一路都係咁傳
領導是人唔系神
世人都以神的道德綁架領導
如果有個接近神的領導將是中國人之福亦是亞洲人民之福
世界是以皮膚作為貴賤之分
作為執正的中國共產黨執正是優秀表現
重有邊個可以做到?
@一個討論者2.0

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-11-23 06:13 PM 發表

多年賤賣稀土原材料,出賣中國人奴動力,壓賤國民工資,極低毛利價格出售價廉物美中國商品到美國... 好多野自己心照,根本完全唔合理的
使唔使掟西瓜呀?

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-11-23 04:38 PM 發表
共濟會是不存在的是科幻小說是笑話是鬼扯
https://www.jamaicaobserver.com/apps/pbcsi.dll/storyimage/JO/20171124/ARTICLE/311249946/AR/0/AR-311249946.jpg
道亦道
道亦非道

引用:
原帖由 大林林 於 2021-11-27 07:03 PM 發表

睇下比邊個填海,今時今日黃后同班饞臣隨時仲比偷工減料洋鬼子中標
西鬼收到風返左澳洲喇
無頭公案

主題標籤 #施政報告
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]