• 瀏覽: 3,537
  • 回覆: 17
海南省三亞市城郊人民檢察院對羅某平侵害英雄烈士名譽、榮譽違法行為進行公益訴訟立案調查。海南省三亞市城郊人民檢察院在履行公益訴訟檢察職責中發現,網民「羅某平」於今年10月6日在新浪微博發布侮辱抗美援朝「冰雕連」英雄烈士的違法言論,侵害了抗美援朝志願軍英雄烈士的名譽、榮譽,傷害了廣大人民對抗美援朝志願軍英雄烈士的特殊民族情感,嚴重損害了社會公共利益。根據相關法律規定,海南省三亞市城郊人民檢察院於今日決定對羅某平侵害英雄烈士名譽、榮譽的違法行為民事公益訴訟立案並展開調查。

有太平日子都係英雄的軍民用生命和血汗成就的。抹黑歷史污衊英烈應受痛斥批評

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202110/08/AP61606544e4b08e6c88a47a42.html

實名制好重要

將佢做成冰雕,等佢體驗一下

如實名制,樓上的曱甴就不敢語無倫次。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-9 07:29 AM 發表

國內太多限制 太多法律 太複雜

係香港好多法律香港警察都唔識啦
岩岩先有個警察話唔知自己犯法
最重要無包庇 公正

疑犯知唔知犯罪 無所謂

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-9 07:59 AM 發表

最重要係堅持一國兩制
擁護基本法
日日一大批法律推出
會考都無咁多野讀
我真係Update唔切
重會考 贊同你真係update唔切 啦

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-9 08:11 AM 發表

會考都唔會個個拎到滿分啦
錯咗都係扣分啫

但日日出法律
Update 唔切 錯咗會拉

搞到而家我想做公安國安
有冇窿路?
會考真係無左好耐 update 完先去考公安,考唔到可以考慮去考食環科文

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-9 08:59 AM 發表

DSE文憑試|網民分享會考放榜第1個感覺 最多人因呢科合格好驚喜
https://www.hk01.com/熱爆話題/652833/dse文憑試-網民分享會考放榜第1個感覺-最多人因呢科合格好驚喜
真係唔好再搞笑啦 睇下內文啦 回憶呀 過去左啦

有網民就在facebook群組「90年代回憶」發起討論,邀請大家大談「第一眼見到自己會考分數時的感覺」,引來一眾網民踴躍分享

01新聞係真 會考已經唔存在

真香港人點會唔知會考無左 老老實實 過左深圳河幾耐

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-9 11:39 AM 發表

我當年係考會考又唔係考DSE
話難考過會考係正確
話難考過DSE係錯
因為我唔知DSE考乜小朋友
無謂兜啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]